raul de miscare

Afectiuni ale urechii Rau de miscare

Postata de Daniela35105790 cu 14 ani in urma.

Buna ziua!

Va adresez o intrebare tuturor celor care s-au confruntat cu aceasta problema.
Am o fetita acum in varsta de 3 ani si 2 luni. Problema ei este ca incepand cu varsta de 1 an a manifestat primele semne ale raului de miscare/masina....casca, devine apatica, plange, si in final varsa. Am consultat medicul de familie care ne-a transmis ca pe parcursul cresterii, ii va disparea aceasta neplacere, dar totusi s-o ducem la un medic ORL sa nu fie vorbsa despre o afectiune a urechii interne.
Varsta ei este prea mica pentru administrare de medicamente impotriva raului de miscare, si-atunci ce e de facut?
Am incercat sa calatorim cu ea inainte de masa, dar si dupa masa, am oprit, am incercat sa-i distragem atentia, am folosit celebrele bratari, pare ca nimic nu functioneaza...
Din aceasta cauza, NU am plecat cu ea la munte sau la mare, si-apoi chiar imi starneste compasiune, nu pot s-o vad cum se deshidrateaza varsand in repetate ori...

Va multumesc mult,

Daniela Rusu.

Adauga raspuns

Raspunsuri (12)

Iuli

acum 14 ani

Stimata doamna,
Am avut aceeasi problema copil fiind si nu mi-a disparut decat atunci cand...am luat carnetul si am trecut la volan! Si acum, la frane bruste, cand este foarte cald sau pur si simplu la anumite drumuri imi este rau. Solutia pe care au gasit-o parintii mei a fost sa faca drumurile lungi, cele "de vacanta", pe timpul noptii, cat dormeam. Desigur, cat se poate, fara frane bruste, curbele luate cat mai lin si asta este. Cu timpul acest rau se va mai atenua si copilul va invata ce sa faca pentru a nu-i fi rau (se uita pe geam in zare, nu se joaca, nu se uita la nimic apropiat, este strict interzis; eu si acum daca incerc sa citesc o revista cat merge masina instantaneu mi se face rau; ii veti da cand va fi mai mare niste emetiral/emetin...) Acum nu puteti decat sa nu o hraniti prea mult inainte de plecare si sa mergeti noaptea. Incercati astfel si vedeti. Am uitat: sa nu fie prea cald in masina, sa fie bine aerisit.
Succes!

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Exista remedii homeopate f. eficiente pt. aceasta afectiune. Sunt numai cateva a numar si sunt usor
de ales pt. orice medic homeopat si chiar si de pacient insusi. Remediile homepate nu au efecte adverse, nu contin nimic toxic si nici substante in forma materiala si vindeca des CAUZA.

Este chiar singura solutie pe care o cunosc la astfel de afectiuni. Mergeti deci la un medic homeopat caci este usor de vindecat sau cel putin de eliminat cand apare si acest lucru fara efecte adverse. Este atat de usor de ales remediul, caci sunt numai 3, incat practic oricine poate alege remediul cu pricina in functie de simptomele prezente si potrivirea lor cu cele ale remediului.
Si metoda testarii la rand , pana la gasirea celui mai potrivit, duce la succes.

Introduceti in google "REMEDII FRECVENT INDICATE IN „RAUL DE TRANSPORT”

sau aici :

"Raul de calatorie tratat homeopatic - Dr. Simona Bărnuţiu"

Răul de călătorie se caracterizează printr-o stare generală de disconfort, greaţă, vărsături, cefalee, vertij, paloare, transpiraţii reci, simptome care dispar de obicei la scurt timp după încetarea mişcării. În timpul călătoriilor se vor evita mişcările capului, cititul, privitul la televizor. Nu se va consuma alcool şi nu se vor lua mese bogate înainte de călătorie. Există remedii homeopatice care administrate înainte sau în timpul călătoriei înlătură această simptomatologie. Puteţi alege remediul homeopatic care vi se potriveşte analizând modul în care se manifestă răul de călătorie la dvs.şi comparând cu tablourile remediilor homeopatice descrise în continuare.
Cocculus se administrează în caz de vertij însoţit de greţuri, migrene, declanşate de călătoria cu trenul sau vaporul. Persoana prezintă ameţeală puternică atunci când priveşte obiectele în mişcare sau când priveşte obiecte în timp ce se afla într-o maşină sau tren. Are impresia că el se deplasează în mijlocul obiectelor. Aceste simptome se agravează la cea mai mică mişcare, la schimbarea poziţiei. Este un remediu care acţionează la nivelul sistemului nervos central , fiecare persoană putând prezenta grade diferite de vertij.
Colchicum se administrează persoanelor care prezintă greaţă intensă însoţită de vărsături alimentare, mucoase sau bilioase declanşate de orice mişcare. Sunt persoane care au mare sensibilitate la mirosuri (mai ales de ouă sau peşte) care le provoacă greaţă, vomă, leşin.
Petroleum este un remediu specific răului de transport caracterizat prin vertij şi greţuri, vărsături bruşte şi violente. Persoana prezintă cefalee occipitală şi obstrucţie cronică a urechilor cu pierderea auzului. Simptomele se agravează la frig şi la inhalarea de fum şi substanţe petrochimice.
Borax se administrează în greţuri instalate brusc în timpul călătoriei cu avionul sau cu vaporul. Persoana are frică cumplită la mişcările descendente, la deplasarea în jos.
Tabacum este indicat în răul de mare, răul de transport care se ameliorează la aer rece, greţuri şi vărsături însoţite de paloare şi transpiraţii reci care se declanşează la cea mai mică mişcare. Persoana prezintă cefalee însoţită de o senzaţie accentuată de greaţă, senzaţie de leşin şi de gol în stomac. Greaţa se ameliorează la aer rece şi la dezvelirea abdomenului.
Aceste remedii homeopatice se administrează în diluţii joase (CH5, CH7 sau CH9) preventiv, cu 12 ore înainte de călătorie şi se repetă administrarea în momentul călătoriei.
Curativ, în timpul crizei se administrează diluţii înalte (CH30) care se repetă dupa o jumătate de oră
Dr. Simona Bărnuţiu
-------------------------------------------------------
(Mai exista si remediul Sepia si altele pt. rau de miscare care actioneaza constitutional)

Raspunde
 
0
 
horia

acum 14 ani

homeopat la copil de 3 ani? unii oameni au probleme la cap...

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Exista foarte multe prejudecati legate de homeopate, stiu. Dar tot prejudecati raman.
Cei mai multi au auzit de homeopatie din auzite numai. Sincer nu stiu de unde exista
prejdecata ca homeopatia nu ar fi indicat tp. copii mici cand de fapt cabinetele
medicilor homeopati sunt pline cu mame cu copii mici care nu vor sa le dea alopate la copii.

In comentariul de mai sus se vede nu numai lipsa de cunoastere cat si rautatea.

Cateva clarificari:
Homeopatia este aplicata si se poate aplica si gravide, si la sugari incepand cu 1 secunda de la nastere de nastere, la plante, animale, oameni in coma, oameni in varsta.
Nu exista nici o limita de varsta pt. tratament homeopat si nici de alt fel iar remediile homeopate nu contin nimic material in afara de zahar, efectul remediilor fiind energetic si nu chimic.
La sugari homeopatia este chiar singura modalitate de tratament naturist caci la sugari nu se pot da pastile si nici ceaiuri.

Raspunde
 
0
 
Daniela35105790

acum 14 ani

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Da, intr-adevar homeopatia este indicata copiilor mici si gravidutelor chiar (eu insami am folosit in sarcina). NU am apelat la un medic homeopat din pricina faptului ca de cate ori ne decideam sa mergem la o consultatie, aparea o mica raceala Antoniei (fetita mea); si din ceea ce am inteles, persoana in cauza nu trebuie sa fie racita sau sa i se administreze medicamente alopate sau menta sub orice forma, ciocolata s.a.m.d.

Vom apela la homeopatie, si chiar ne dorim din tot sufletul sa functioneze, sa-i fie bine fetitei.

Multa sanatate tuturor si mi-as dori ca toti copilasii din lumea asta sa fie sanatosi si veseli, asa cum sta bine unui copil...

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Nu stiu nici de unde a aparut nici mitul cu "trebuie sa nu fie racita" ca sa poata sa primeasca tratament homeopat. Ati facut o mare greseala sa nu mergeti la homeopat din cauza racelii!
Am mai auzit chestii de genul asta si ma mir cine lanseaza astfel de p***ai ?

Nici chestia cu medicamentele alopate nu este adevarata. Se poate lua orice paralel cu
remedii homeopate, chiar se poate bea si cafea desi aceasta nu este buna si nu este indicata.
Se pot lua paralele si medicamente alopate, daca cineva tine neaparat, insa cine este atat de natang sa strice pe o parte in timp ce vrea sa repare pe alta parte ?

Menta poate opri efectul anumitor remedii insa nu unele din ele, nu toate, si numai atunci cand remediile homeopate se dau in doze unice.
Daca primiti remedii de luat zilnic sau la anumite ore, o bomboana cu menta si chiar ceva cu cofeina nu poate opri efectul decat dupa vindecare...deci nu are efect la remediu.

Cum problema cu raul apare numai la mersul cu masina, cred ca nu este greu sa evitati bomboanele cu menta sau cola in timpul mersului.
Dupa cum vedeti, o gramada de prejudecati fara nici un fond real. Cand doroti a aflati ceva despre
homeopatie intrebati un specialist in homeopatie caci mai tot ce crede lumea sunt numai prejudecati

Raspunde
 
0
 
Daniela35105790

acum 14 ani

Domnule Doctor,

Va multumesc pentru informare, dar eu tind sa cred ca nu am prejudecati, dat fiind faptul ca am intrebat/vizitat "n" medici de diverse specialitati, si chiar unul dintre domniile lor mi-a transmis chestia cu raceala si alte interactiuni medicamentoase.
Si, este adevarat ca am omis sa merg cu fetita la homeopat...din cauza ca insasi doamna doctor cu specialitate in homeopatie mi-a spus sa o aduc atunci cand nu prezinta nici un simptom gen raceala, rosu in gat, orice altceva...in aceste conditii, nu consider ca avem prejudecati, altfel nu ar mai fi existat acest post, as fi crezut in continuare in ele...

Imi raman 2 variante:

- consultatie la homeopat (asa cum imi indicati dvs)
sau

- o intrebare/vizita unui medic ORL-ist.

Multumesc inca o data,

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Multi medici fac cursuri rapide de homeopatie si practica pe urma un fel de homeopatie pe langa alopatie. Multi din acesti medici nu inteleg bine principiile homeoaptiei si este si mai greu atunci cand slujesti la doi stapani. Un medic homeopat adevarat nu se mai foloseste de alopatie. Sfatul dat de acel medic a fost gresit mai ales daca consultatia a urmarit numai vindecarea raului de masina. Dupa cum stiti doctorii fac si ei greseli. Si nu chiar putine.

Raspunde
 
0
 
Daniela35105790

acum 14 ani

Multumesc pentru raspunsul oferit...nu sunt in masura sa judec interpretarile gresite ale unor medici (sunt foruri competente in acest domeniu), dar am considerat ca trebuie sa ne insusim cunostintele domniilor lor, ca doar pentru asta se fac atatea si atatea specializari...

In concluzie, daca ati fi in aceeasi situatie ca mine, ce mi-ati sugera? sa merg la un medic homeopat cu renume sau, dimpotriva? sau sa achizitionez de la famacie remediile indicate in "raul de miscare" ?

Multumesc,

Raspunde
 
0
 
Ionescu

acum 14 ani

Depinde de capacitatea dvoastra. Daca nu va simtiti in stare sa alegeti singura remediul cel mai potrivit simptomelor copilului din textul scris mai sus de Dr. Simona Bărnuţiu si care ofera tot aproape "mura-n gura" apelati la un medic homeopat. Mare renume si cunostinte nu trebuie pt. a trata raul de masina caci si medicul va alege prima data unul din remediile de mai sus care pare cel mai potrivit. Insa ar trebui sa mergeti macar la un medic care face homeoapatia adevarata, care s-a dezlipit de alopate si care nu da mai multe remedii deodata.

Raspunde
 
0
 
Radu

acum 14 ani

E o sensibilitate a urechii interne, de adaptare. Sa se aseze cat mai in fata masini, sa aiva o pozitie aplecata in fata si sa priveasca doar inainte. Cu trecerea timpului se va adapta. Sunt si medicamente dar trebuie consultat medicul Muntele, cu atatea serpentine si bruscari in mers, e un adevarat calvar pentru fetita. Alegeti trenul si va va multumi.

Raspunde
 
0
 
Daniela35105790

acum 14 ani

Va multumesc pentru sfaturi. Pentru moment, ne deplasam doar pe drumuri scurte, prin Bucuresti, de maxim o jumatate de ora, apoi ne oprim si astfel nu manifesta nici un simptom din cele descrise mai sus.
Cu siguranta, daca vom merge la un drum mai lung, vom opta pentru calatoria cu trenul (inca nu am facut-o pana acum).

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni ale cavitatii bucale Afectiuni ale glandelor salivare Afectiunile sistemului imunitar Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Durerile de urechi, cauze posibile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua