Postata de Viviana cu o luna in urma.
Ma confrunt cu o problema de ceva timp…in luna februarie am răcit si într-o dimineata m am trezit cu urechile înfundate , fără durere, am fost la medicul de familie și mi a prescris Betabioptal,cefuroxima, și endomed sau ceva de genul pentru tușa spunându-mi ca s-ar putea să fie un început de otită ,după 5 zile mi-a trecut, cel puțin așa credeam…la sfârșitul lu martie am răcit din nou și am pățit același lucru problema fiind acum ca răceală a trecut dar senzația de urechii înfundate și de plin nu a trecut, iar după 4 zile a apărut și un țiuit în urechii care m-a deranjează noaptea când vreau să dorm și dureri de cap cu senzație de plin , durerile de cap nu sunt prezente tot timpul…Am programare pe data de 11 martie la ORL dar mi-e teamă și nu știu ce să fac să mai ameliorez simptomele până atunci , țin să menționez ca am fost din nou la medicul de familie și am primit același tratament pe 7 zile dar nimic și l am întrerupt după 7 zile , spuneți mi ca rog ce pot face…?
Adauga raspunsacum o luna
Buna ziua,
Una din cauzele acestei simptomatologii ar putea fi o disfunctie a tubului eustachian care functioneaza ca un fel de "ventilatie" pentru urechea medie, echilibrand presiunea dintre interiorul urechii si atmosfera.
Atunci cand tubul este blocat sau nu functioneaza corect, pacientul poate experimenta acel sentiment de urechi infundate, tulburari auditive si tinitusuri (tiuit in ureche).
Primul pas ar fi sa incercati sa inspirati pe gura, tineti nasul si incercati sa expirati cu gura inchisa - similar cu ce se face la decolare/aterizare cu avionul pentru a contracara presiunea in ureche).
In cazul in care acest exercitiu nu functioneaza ati putea sa incercati un decongestionant nazal pentru a ajuta la deblocarea tubului eustachian. Este de asemenea important sa va hidratati, deoarece deshidratarea poate cauza inflamatie in corp, ceea ce poate duce la blocarea tuburilor eustachiene.
Antihistaminicele pot ajuta, deoarece acestea reduc inflamatia cauzata de reactia corpului la alergeni.
Evitati expunerea la zgomote la un nivel ridicat, fumul de tigara sau alergenii care ar putea agrava simptomele.
Este foarte important sa nu intrerupeti tratamentul prescris de medicul dvs. In cazul in care simptomele se mentin dupa prima serie de tratament, este importanta o reevaluare de catre un medic specialist ORL.
Mentionati la consultatie problema cu tiuitul in urechi si durerea de cap, deoarece acestea pot indica o conditie mai grava.
Pe langa consultul ORL, ar trebui sa incercati si o evaluare a ultimei raceli, deoarece aceasta ar putea sa fi cauzat situatia actuala.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/psihiatrie
Articole de interes:
sfatulmedicului.ro/Infectiile-urechii/cum-sa-faci-diferenta-intre-o-otita-si-o-simpla-racealai_5518
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-urechii/ce-poate-cauza-tiuitul-in-urechei_16400
sfatulmedicului.ro/Afectiuni-ale-urechii/de-ce-se-infunda-urechilei_19559
Multa sanatate!
acum o luna
Multumesc frumos! Dar tratamentul medicul de familie a fost pe 7 zile și nu știu dacă să îl mai iau sau nu , numai suport să stau așa….e foarte incomod țiuitul din urechii
acum o luna
Voi merge mâine la spital la ORL…
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua