Cum poți scăpa de tinitus ?

Afectiuni ale urechii

Postata de Ioana cu un an in urma.

Am și eu tinitus la mine a început cu ametiala in pozitia culcat câteva secunde peste zi nu am avut nimic . Cate ori era in pozitia culcat ametiam și tiutul în urechi in continuu fara oprire dar pot dormi ,mai era când îmi întindeam mâinile în pat amețeam sau când mă întorceam dintr-o partea in alta in timp ce dormeam . Am fost la ORL mia dat betaserc și milgama n nimic schimbat . Am fost la alt Dr ORL la spital unde mă internat 7zile mia dat tratament și nici o schimbare in spital a făcut investigați : analize sânge bune , ecografia glanda tiroida am ganglioni dar glanda funcționează bine am fost la endocrinolog din analize funcționează bine glanda
Raze la coloana cervicala niste modificari trebuie să fac Rmn sa se vadă mai clar ,am făcut fizioterapie crezând că e de la coloana cervicala dar nici un rezultat bun tiuitul încă mai persista și incontinuu e foarte deranjant . Nu mai știu ce să fac știe cineva ? Exista tratament ptr aceasta afecțiune ? Poate sa faci și alte afecțiuni mai grave din cauza asta că nu găsesc cauza .


Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum un an

Buna ziua,

Tinitusul poate fi cauzat de mai multi factori si poate fi tratat in anumite cazuri. Inainte de a discuta despre tratament, este important sa identificam cauza tinitusului. Iata cateva sugestii pe care le poti lua in considerare:

1. Consulta un specialist ORL - Este posibil sa doresti sa consulti un alt medic ORL pentru a obtine o a doua opinie si pentru a incerca sa identifici cauza tinitusului.

2. Evita zgomotele puternice - Incerca sa reduci expunerea la surse de zgomot puternic sau sa folosesti protectii auditive atunci cand te afli in medii zgomotoase.

3. Gestionarea stresului - Unii oameni observa ca tinitusul lor se agraveaza in perioade de stres. Invata tehnici de gestionare a stresului, cum ar fi meditatia sau yoga, care pot ajuta la reducerea simptomelor.

4. Terapia de sunet - Terapia de sunet, precum masinile de sunet sau urechea externa care genereaza sunete de fundal, poate ajuta unele persoane sa reduca sau sa ignore sunetul produs de tinitus.

5. Evitarea anumitor substante - Consumul de alcool, cofeina sau alimente cu continut ridicat de sare poate agrava simptomele tinitusului. Incearca sa eviti aceste substante si observa daca exista imbunatatiri.

6. Tratament farmacologic - Exista unele medicamente care pot fi prescrise de catre un medic pentru a ajuta la gestionarea tinitusului. Acestea pot include medicamente pentru gestionarea stresului, antidepresive sau anticonvulsivante.

Va recomandam sa va programati la medic: https://www.clickmed.ro/medic/ORL

Articol de interes: https://sfatulmedicului.ro/Tulburari-de-auz/tinitusul_342

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni ale cavitatii bucale Afectiuni ale glandelor salivare Afectiunile sistemului imunitar Piciorul diabetic si probleme cutanate - complicatii ale diabetului Durerile de urechi, cauze posibile

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua