Fibroadenom san 3 cm ,as putea scăpa de el fără operatie??

Afectiuni ale sanilor

Postata de Cristina cu 7 luni in urma.

Mi -a fost descoperit un fibroadenom la sânul stg de 3 cm ,medicul mi- a recomandat să -l operez.Am făcut și biopsie care a ieșit bine.Intrebarea mea este că dacă îl operez exista riscul sa se mai faca sau predispoziție la cancer san?

Adauga raspuns

Raspunsuri (1)

SfatulMedicului

acum 7 luni

Buna ziua,

Decizia de a opera sau nu un fibroadenom depinde de mai multi factori, incluzand marimea, simptomele, aspectul imagistic si preferintele pacientului. Daca medicul dumneavoastra v-a recomandat o interventie chirurgicala, acest lucru poate fi datorat dimensiunii mari a fibroadenomului si riscului de complicatii sau simptome neplacute. Chirurgia de excizie (indepartarea tumorii) este cel mai comun tratament pentru fibroadenom.

Acest lucru ar trebui discutat cu medicul dumneavoastra. Cu toate acestea, va putem oferi cateva informatii generale despre fibroadenom si despre optiunile de tratament.

Fibroadenomul este o tumoare benigna comuna la san, care poate aparea la femei de orice varsta. De obicei, acestea nu sunt cancerigene si nu exista riscul ca un fibroadenom sa se transforme in cancer mamar. Cu toate acestea, in unele cazuri rare, fibroadenomul poate coexista cu sau poate ascunde un cancer mamar independent. De asemenea, persoanele care au avut un fibroadenom diagnosticat anterior pot avea un risc usor crescut de a dezvolta cancer mamar in viitor, dar acest risc este inca considerat scazut.

Este recomandat sa discutati cu medicul dumneavoastra pentru a obtine mai multe informatii si pentru a va clarifica intrebarile si preocuparile legate de diagnosticul si optiunile de tratament. Medicul va poate oferi cea mai buna evaluare si recomandare in functie de situatia dumneavoastra medicala.


Va recomandam sa va programati la medic pentru un consult senologic: https://www.clickmed.ro/medic
/ginecologie


Articol de interes:
sfatulmedicului.ro/Cancerul-mamar/cancerul-mamar_777

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Afectiuni ale sanului - probleme ale mameloanelor Modificari ale sanilor care pot semnala prezenta cancerului Leziuni distrofice si precanceroase ale sanului Cauze care pot determina anomalii ale sanilor Afectiuni ale sistemului digestiv

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua