Regres la 2-3 zile dupa AVC ischemic

Accidentul vascular cerebral

Postata de Annakonda cu 11 ani in urma.

Va scriu cu dorinta de a mi se clarifica niste intrebari la care nu gasesc raspuns. Fratele meu (55 ani) a suferit Duminica un AVC ischemic cu hemipareza pe partea dreapta. Duminica si Luni vorbirea era afectata usor (vorbea laconic si unele cuvinte nu le putea pronunta, dar vorbea), mana si piciorul drept usor afectate (mergea singur, chiar daca avea si ameteli, folosea mana, desi nu putea apuca obiecte - era mai afectata palma). De Marti, starea lui s-a alterat, in sensul ca acum nu mai vorbeste ci scoate doar mormaieli, intelege tot ce vorbim, incearca sa rada la o gluma, nu mai poate sta singur in picioare, iar mana dr. - abia mai misca degetele. Toate astea sub tratament si sub asigurarea ca Dr-ul care il trateaza este unul dintre cei mai buni. Este internat la Obregia.
Va rog mult, daca un medic ma poate ajuta cu un raspuns: de ce starea lui s-a alterat desi este sub tratament? Ce se intampla defapt? Oare sa ne asteptam la mai rau, desi ni se spune ca se va recupera in timp?
I s-a spus ca are ocluzie pe carotida si ca este foarte mare - nu se poate opera. Nu vor sa ne dea nici analizele pentru a cere parerea unui chirurg cardio-vascular. Nu putem renunta asa usor la ideea operatiei, deoarece acum se practica multe metode de operatie si poate alt medic considera ca il poate ajuta, dar fiind in spital nu putem face pe cont propriu analizele, deoarece nu este transportabil decat cu salvarea - este si supraponderal, iar la spital este la etaj, unde nu exista rampa sau lift si ar trebui cobarat pe scari!!!! Multumesc anticipat.

Adauga raspuns

Raspunsuri (5)

Dr. Rafael Halpern

acum 11 ani

Stimata doamna,
Din pacate ocluzia de carotida nu se opereaza ( daca este OCLUZIE) daca este stenoza ( adica nu s-a astupat complet catorita) atunci teoretic se paote opera insa in etapa acuta a accidentului vascular cerebral riscul operator este enorm.
Faptul ca pacientul are o evolutie nefavorabila se poate datora extinderii zonei de ocluzie sau a substantei cereblrale infarctizate dar si datorita transformarii infarctului dintr-unul ischemic in unul hemoragic.
In concluzie in aceasta stare nu e recomandabil sa fie operat deoarece sansele sale de a supraietui sunt minime. Raspunsul pe care vi-l dau este pur teoretic si se bazeaza pe datele furnizate de dumneavoastra

Raspunde
 
0
 
Advertisement
Mihaela

acum 9 ani

Buna seara!
Tatal meu in varsta de 55 de ani a suferit acum o luna un accident cerebral ischemic in urma caruia a ramas fara vedere. Deasemenea, nu are stabilitate si nu poate merge. As vrea sa stiu daca sunt sanse de recuperare, daca mai cunoasteti cazuri asemanatoare?Multumesc!

Raspunde
 
0
 
Vio

acum 11 ani

Mult stimate Domn Dr. Rafael Halpern,
Mama mea de 75 ani a suferit un AVC ischemic trombo-emolic, dupa care s-a format un focar hipodens in teritoiul a.c.m. pe dreapta cu imbibitie hemoragica. A trecut o luna de zile, acuma suntem acasa cu urmatorul tratament prescris: tablete Lopirgol 75 mg una pe zi, concor 2,5 mg, digoxin 0,25 mg- din cauza fibrilatiei atriale(in act 2012 a suferit de infarct miocardic), cerebrolysin 5ml intramuscular o data la doua zile - dupa care se va lua actovegin 200 mg cite o tabl. de trei ori pe zi. Insa alt medic mi-a zis ca ar fi bine(deoarece a aparut un focar hemoragic) ca sa nu primim lopigrol ci cardiomagnil/aspirin cardio. Are pareza profunda pe dreapta. Tomografia computerizata a creierului: Ictus ischemic suportat parietal pe dreapta. Hidrocefalie atrofica. Atrofie cerebrala.
Ce e de facut??? am si lopigrol si aspirin cardio. Acuma sta pe cardiomagnil nu pe lopigrol imi este frica sa-i dau. Va rog sa ma ajutati ce e de facut??? Sunt foarte disperata, doar pe ea o am in viata mea!!!

Raspunde
 
0
 
Dulea Adrian

acum 10 ani

Sotia mea in virsta de 43 ani a fost operata la Spitalul universitar de o echipa de dr.condusa de dr.Dima Stefanita si i s-a introdus un stend dar numai la doua zile dupa interventie spendul sa in fundat si pentru ca a avut tensiunea mica.,fapt pentru care i s-a mutat pe alt vas de singe irigarea in totalitate a creierului.Probema eeste cum facem cu ea in cazul ca vrea sa o trimeata acasa dar ea se simte bine numai cu perffuziile de la spital,pentru acasa nu esista medicatie care sa-i stabilizeze tensiunea la 12/8 pentru ca exista pericolul dacaa scade sub 10.Cu stima

Raspunde
 
0
 
Emil

acum 10 ani

Puteti cere pararea unui medic specializat pe radiologie interventionala. Eu, in urma cu 5 ani de zile am fost diagnosticat cu stenoza de artera carotida interna dreapta intracranian 80%. Dupa vizita a 3 medici neurochirurgi in Romania, am decis sa cer o opinie si in Austria. La recomandarea unor colegi, am sunat la o clinica privata din Viena. Am fost mirat sa constat ca persoana care a raspuns vorbea foarte bine limba romana. Am fost programat oricand pot eu sa ajung. Am luat primul avion spre Viena si m-am dus la clinica. Aici situatia m-a nedumerit putin... multi romani in sala de asteptare, mediator, am fost trimis la consultatii si analize de sange. Am intampinat probleme si la plata serviciilor pentru ca mi-au retras de doua ori suma ce trebuia achitata...in fine...dupa numeroase telefoane la banca emitenta am reusit sa remediez situatia.
Am fost trata pe masura asteptarilor, programarile se respectau si mi-au fost lamurite intrebarile. Însă, in ziua interventiei, surpriză: la spitalul vienez, majoritatea specialiştilor au plecat la un congres. După ce am fugit de medicii din ţară,am ajuns sa fiu operat tot de un medic român, care avea o cu totul altă specialitate, cardiolog. Acum doi ani de zile povestea se repeta, diagnosticat cu stenoza pe carotida stanga de 85%. Nu am mai vrut sa repet experienta cu spitalele din afara tarii si, intrucat aveam o cunostinta care s-a operat la Centrul de Excelenta Ares cu rezultate extraordinare, am decis sa incerc. Am fost operat de dl. dr. Rares Nechifor acum doi ani in octombrie.Vreau sa spun ca ma simt foarte bine.Dupa angiografie, mi s-a spus ca singura operatie de salvare este cea de montare a unui stent. M-am dus cu incredere la Dr. Nechifor si am fost foarte bine tratat, conditiile din spital sunt nemaipomenite, nu credeam ca pot exista astfel de conditii si la noi in tara, acum ma simt bine iar operatia este un adevarat succes.Eu ma simt bine si vreau in primul rand sa ii multumesc acestui medic ca m-a insanatosit si ca mi-a redat bucuria de a trai.Este o persoana modesta si deosebita,doresc sa-l recomand tuturor bolnavilor din aceasta tara. Nu am citit pe chipul lui nici cea mai mica indoiala ca poate exista un risc. Si asa a fost. A venit, dupa interventie, in salon la mine, mi-a zimbit si m-a intrebat cum ma simt. I-am multumit si am apreciat stiinta , experienta, siguranta, spiritul de omenie si bunatate ale domnului dr. Nechifor. Va dati seama cate operatii a mai facut in acesti ani si cata experienta a acumulat. Cine ajunge sa fie tratat de dl. dr. Rares Nechifor dar si de intreaga echipa de medici de la Centrele ARES, sa aiba certitudinea ca A AJUNS PE MAINI FOARTE BUNE. Imi pare rau ca nu am stiut de acest centru de mai devreme, astfel as fi evitat o operatie costisitoare si o deplasare incomoda in Austria dar si servicii nu tocmai dintre cele mai bune. Cu bani mult mai putini, mi-am redobandit sanatatea, aici in tara, si am fost tratat de o echipa nemaipomenita la cele mai inalte standarde. Va multumesc pt binele care mi l-ati facut.

Raspunde
 
0
 
Adauga raspuns

Vezi si alte informatii utile

Accidentul vascular cerebral si incontinenta Accidentul vascular cerebral si capacitatea de comunicare Cum putem recunoaste un accident vascular cerebral ? Reabilitarea post accident vascular cerebral Accidentul vascular cerebral (AVC)

Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare

sau adauga o intrebare noua

Adauga o intrebare noua
Cere sfatul medicului ×