Postata de Iulia cu 9 luni in urma.
Buna ziua. Bunica in varsta de 84 de ani a facut AVC ischemic anul trecut in Aprilie pe partea stanga care i-a declansat si diabet. Dupa sedintele de kineto, masaj, perfuzii cu vitamine si celebrolisin si-a mai revenit incat a ajuns sa mearga in cadru, insa de atunci spunea ca simte un nod in gat uneori. Luna aceasta a facut iar AVC ischemic pe partea dreapta. Nu misca mana, piciorul foarte putin, se simte f slabita, spune ca nu poate sa respire si ca are un nod in gat care nu o lasa nici sa respire dar nici sa manance cat ar fi normal. Se vede ca respira ff greu si isi contracta muschii abdominali cand respira. Ce am putea face sa o ajutam? La spital ni s-a spus ca nu pot face investigatii ORL deoarece nu o pot deplasa cu targa in policlinica si oricum este doar un medic care de fapt este in concediu...de la neurologie i s-a dat tratament cu Miofilin, Alfen, Atoris, Amlodipina, Aspacardin, Milurit, Anxiar si Siofor. Sunt si rare momentele in care respira normal...dar in majoritatea timpului respira f greu. Ce am putea face sa o ajutam (investigatii)?
Adauga raspunsacum 9 luni
Buna ziua,
Este posibil ca simptomele pe care le descrieti sa fie legate atat de AVC cat si de anxietate/panica. Simptomele legate de AVC pot fi destul de variate, in functie de aria cerebrala afectata, iar dificultatile de respiratie pot fi de obicei secundare pentru deteriorarea muschilor implicati in procesul respirator sau disfunctii neurologice care afecteaza controlul respiratiei.
De asemenea, atacurile de panica pot provoca simptome fizice alarmante, printre care si dificultati de respiratie. Cu toate acestea, la varsta bunicii dvs., este important sa excludem si alte potentiale cauze medicale pentru aceste simptome, cum ar fi problemele cardiace sau pulmonare.
In ceea ce priveste tratamentul, este important sa continuati cu tratamentul prescris de neurolog. Daca simptomele legate de respiratie persista sau se inrautatesc, ar trebui sa consultati un medic.
Din pacate, pentru a intelege cu adevarat ce se intampla, ar fi nevoie de investigatii suplimentare, ceea ce pare sa fie dificil in situatia data. Puteti insa discuta cu medicii sai curenti despre posibilitatea unei evaluari la domiciliu de catre un medic de familie sau alt specialist, care ar putea fi in masura sa efectueze examinari suplimentare.
Retineti ca informatiile pe care le-am oferit sunt generale si nu inlocuiesc sfatul medicului.
Este important sa consultati un medic in legatura cu situatia bunicii dvs. specifica si sa urmati recomandarile acestuia: https://www.clickmed.ro/medic/pneumologie
Articole recomandate:
sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/dificultatile-de-respiratie_9085
sfatulmedicului.ro/Bolile-aparatului-respirator/cauzele-bolii-obstructive-pulmonare-la-nefumatori_11583
Acest comentariu a fost moderat de administratorul forumului.
acum 9 luni
Va multumesc!
Nu ai gasit ce cautai? Cauta intrebari similare
sau adauga o intrebare noua
Adauga o intrebare noua