Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!

Clinica medicala

Reflexoterapie La Domiciliu

Reflexoterapie La Domiciliu
Calatoria spre starea de bine - Vino cu mine!

Prezentare Reflexoterapie La Domiciliu

Vezi toata descrierea

Cum avem grija de corpul nostru Sunt numeroase situatii in care ne luam cu treaba, avem alte preocupari si uitam ca organismul nostru are o capacitate limitata de a face fata agresiunilor si suprasolicitarilor care ne ameninta homeostazia.

De la incaltamintea incomoda si pana la statul pe scaun la birou ore in sir, tocuri foarte inalte si postura incorecta (statul ghebos), determina tulburari ale respiratiei (cutia toracica nu se mai misca destul de amplu) si ale circulatiei la nivelul intregului organism si mai ales la nivelul picioarelor.

Din pacate nu intotdeauna organismul ne trage de maneca prin durere, sau daca o face, ne-am obisnuit sa-i ignoram semnalele. Dar de multe ori picioarele ne dor pentru ca alte organe din trupul nostru sufera si trimit semnale spre zonele care reprezinta radacina omului: talpile.

Astfel a aparut reflexoterapia ca ramura a masajului. In realitate mecanismul de actiune poate fi doar banuit, existand cateva ipoteze mai mult sau mai putin argumentate stiintific.

Oricum este cunoscut faptul ca toate partile organismului comunica intre ele, organismul fiind un sistem holografic, pe acest principiu se bazeaza reflexoterapia. In plus, din cauza perioadei indelungate de timp pe care ne-o petrecem in picioare sau sezand, toxinele se acumuleaza cu predilectie in zonele inferioare ale corpului, deci si in talpi. Iata de ce, cea mai fidela sursa de reflexodiagnostic sunt talpile, iar proverbul chinezesc care spune ca"surasul vine de la picioare" are sens.
Reflexodiagnosticul corect

Pentru a putea beneficia de reflexoterapie la domiciliu, trebuie ca mai intai sa existe un reflexodiagnostic. Acesta consta in reperarea punctelor dureroase de la nivelul zonelor reflexogene. Foarte bogate in terminatii nervoase si vasculare, in cazul unor tulburari, zonele reflexe vor fi sensibile, dureroase la palpare.

Uneori durerea este extrem de vie, iar intensitatea este direct proportionala cu gravitatea sau vechimea afectiunii organului respectiv. Durerea resimtita in punctele reflexe se poate explica prin acumularea de toxine in organism, care pasamite se aglomereaza sub forma unor depozite, cauzind tulburari ale circulatiei sanguine locale, ale metabolismului si energetice.

Masarea specifica a zonelor reflexogene afectate, pe parcursul mai multor sedinte separate de anumite pauze, determina drenajul acestor toxine, stimularea metabolismului si circulatiei locale.

Metoda stimularii zonelor reflexogene are din cate stiu rasunet in diagnosticul din acupunctura, ceea ce ne permite sa presupunem ca mecanismele celor doua se suprapun.

Prin stimularea specifica a circulatiei sanguine, a activitatii rinichilor, a circultiei limfatice, se accelereaza epurarea organismului de toxine, determind o imbunatatire a starii generale de sanatate.

Reflexodiagnosticul corect este esential pentru alegerea terapiei. De aceea experienta terapeutului cantareste in favoarea eficientei tratamentului. Terapeutului ii sunt necesare solide cunostiinte de medicina, de anatomie si mai ales de semiologie clinica medicala. Si nu intamplator, tot mai multi medici au inceput sa combine practica lor medicala traditionala si cu metodele medicinii alternative.
Avantajele reflexoterapiei la domiciliu

Unul dintre avatajele reflexoterapiei este ca oricine poate fi beneficiarul acestei terapii a piciorului, indiferent de varsta, avand putine contraindicatii - sarcina, infarctul, insuficienta renala acuta, rani sau infectii cutanate la nivelul labei piciorului, situatii care sunt practic urgente sau care nu permit efectuarea in siguranta a manevrelor de reflexoterapie la domiciliu.

Pana si bebelusii sunt incantati de un masaj usor al picioruselor, masaj care ii linisteste si adorm mai usor. Este deosebit de util ca mamele sa invete pe cat posibil sa faca aceste manevre, pentru ca cel mai bun medic e cel care este mai aproape.

Alte avantaje ale tratamentului prin reflexoterapie:

  • nu este o metoda de terapie toxica;
  • poate fi efectuata in paralel cu tratamentul medicamentos sau impreuna cu alte terapii naturiste;
  • intervine asupra afectiunilor acute sau cronice;
  • poate fi o excelenta metoda de preventie;
  • intervine si asupra bolilor care inca nu au manifestari clinice.

Recomandari pentru reflexoterapie la domiciliu

1. Se efectueaza de obicei cel putin 10 sedinte de reflexoterapie in cateva serii, dupa sfatul specialistului (conform protocoalelor).
2. Pe perioada terapiei pacientul e bine sa consume o cantitate de cca 2l de apa plata/zi.
3. NU va consuma alcool, NU va fuma si va reduce consumul de cafea in timpul terapiei.
4. Deasemenea terapeutul ii echilibreaza regimul alimentar:
5. Va evita grasimile, prajelile, dulciuri in exces si va consuma din belsug fructe, legume, sucuri naturale, ceaiuri infuzii din anumite plante medicinale.
De ce?

Motivul pentru care reflexoterapia este adesea asociata cu alte tratamente naturiste este in opinia mea pe de o parte faptul ca specialistii care o practica au in general specializare in aceasta directie a medicinii alternative, iar pe de alta parte pentru ca metodele medicinii numita astazi "naturista" isi au radacinile in medicina traditionala din diferite zone ale lumii, care precede medicina alopata.

Un alt motiv destul de evident al existentei si raspandirii acestui curent este necesitatea de a reduce consumul de medicamente si cheltuielile (medicina alopata este conceputa din principiu sa fie mai scumpa).

Afectiuni tratabile sau ameliorate prin reflexoterapie:

(extras din manualul de initiere in reflexoterapie)

  • bronsita;
  • astmul bronsic;
  • boala hemoroidala;
  • sindromul diareic sau de constipatie;
  • enterocolite cornice;
  • cistite;
  • boli endocrine;
  • frigiditatea si sterilitatea, impotenta sexuala;
  • boli reumatice;
  • anemii;
  • afectiuni dermatologice: acneea, psoriasis;
  • sinuzite, rinite, faringo-amigdalite;
  • migrene, nevralgii de trigemen;
  • obezitatea si celulita.

 

 

Cu respect,
dr Daniel Ganea

EcografieLaDomiciliu.ro

ConsultatiiLaDomiciliu.ro

ReflexoterapieLaDomiciliu.ro

 

Pentru a vedea ce spun pacientii, va invit sa vizitati pagina de facebook ReflexoterapieLaDomiciliu.

 

Reflexoterapie La Domiciliu

BUCURESTI

Bucuresti

Adresa: Grigore Manolescu 18

Tel: 0740492887

E-mail:

L
8:00-13:00
V
8:00-13:00
M
8:00-13:00
S
15:30-19:30
M
8:00-13:00
D
8:00-18:00
J
8:00-13:00
Reprezinti o clinica medicala? Uite cum te putem ajuta!