Sistemul de rezonanta magnetica SIGNA Voyager, produs de compania General Electric, revolutioneaza imagistica medicala.
Echipat cu tehnologia TDI (Total Digital Imaging), Signa Voyager ofera o calitate exceptionala a imaginilor achizitionate, fiind net superior sistemelor clasice de rezonanta magnetica. Acest sistem creste productivitatea departamentului de imagistica medicala, iar prin apertura sa de 70 cm si antenele ce folosesc cele mai noi tehnologii, asigura un confort sporit pacientilor.
Noua platforma SIGNA Works redefineste productivitatea pentru toate tehnicile de achizitie disponibile pe sistemul de rezonanta magnetica. Aplicatiile standard disponibile pe sistemul Signa Voyager reprezinta un set extins de capabilitati de inalta calitate si inalta eficienta ce permit obtinerea rezultatelor dorite pentru intreaga arie de examinari (neurologie, corp, cardio-vascular, ortopedie, senologie, oncologie, pediatrie).
SIGNA Voyager transforma scanarea intr-o experienta fara disconfort pentru pacienti. Acestia pot respira liberi datorita tehnologiei Auto Navigator ce este compatibila cu secventele Turbo LAVA si Turbo LAVA Flex, permitand astfel realizarea unui examen de abdomen complet, cu respiratie libera, inclusiv in cazul secventelor cu substanta de contrast.
Utilizand tehnologia Propeller, sistemul SIGNA Voyager permite achizitia fara artefacte de miscare pentru intreg corpul, micsorand astfel doza de stres a pacientului.
Aplicatiile Inhance Suite si 3D ASL permit achizitia de imagini de angiografie si perfuzie fara sa fie necesara injectarea pacientilor cu substanta de contrast, eliminand astfel riscurile aferente acestui tip de examinare, cat si neplacerile cauzate pacientilor datorita injectarii.
Folosind tehnica Dixon, disponibila pentru imagistica de corp, musculoscheletal, san, coloana (Ideal Flex, Lava Flex, Vibrant Flex), este posibila achizita a patru contraste diferite intr-o singura scanare, micsorandu-se astfel timpii necesari examinarilor si, implicit, timpul petrecut de pacient in interiorul sistemului de rezonanta magnetica.
O tomografie computerizata (CT) reprezinta o metoda de diagnostic imagistic ce foloseste razele X pentru a realiza imagini detaliate ale structurilor corpului. Tomografia computerizata permite obtinerea unor imagini de mare acuratete intr-un timp foarte scurt, astfel incat se poate obtine rapid un diagnostic corect.
Prin tomografie computerizata (CT) se poate examina oricare segment al corpului, cum ar fi capul, regiunea cervicala, toracele, abdomenul, pelvisul sau membrele. Pot fi investigate in amanunt diferite organe ale corpului, cum ar fi ficatul, pancreasul, intestinele, rinichii, vezica urinara, glandele suprarenale, plamanii si inima. De asemenea, pot fi studiate vasele de sange, oasele si maduva spinarii.
CT Optima 660 General Electric de 128 Slice-uri, de ultima generatie, este solutia perfecta pentru extinderea capacitatilor clinice de explorare, de la simplu la complex, datorita vitezei deosebite de scanare si a optiunilor cu care este dotat aparatul.
Echipamentul este dotat cu o tehnologie moderna pentru reducerea dozei de radiatie administrate pacientului. Optiuni ca Smart Dose, 3D mA modulation, Organ dose modulation ajuta la scaderea dozei administrate pacientului.
CT Optima 660 ofera un diagnostic de incredere, detectand cele mai mici detalii la o doza de radiatii scazuta.
Precizia diagnosticului este asigurata de cea mai complexa si moderna statie de postprocesare existenta pe piata, Advanced Workstation.
Osteodensitometria osoasa este cea mai moderna metoda paraclinica prin care se masoara densitatea minerala osoasa (continutul de calciu), putandu-se stabili astfel diagnosticul de osteoporoza, monitorizarea evolutiei in timp a bolii si a eficientei tratamentului.
Efectuarea osteodensitometriei este recomandata femeilor dupa instalarea menopauzei dar si barbatilor cu varsta peste 50 ani, in special daca sunt fumatori sau au urmat tratament cortizonic de lunga durata.
Efectuarea osteodensitometriei presupune scanarea corpului cu raze X, doza de iradiere fiind foarte mica in timp ce precizia si sensibilitatea metodei sunt maxime. Investigatia se poate face precoce, de la depistarea primilor factori favorizanti si permite cuantificarea densitatii minerale osoase la nivelul intregului schelet – investigatia “whole – body” sau la nivelul segmentelor de maxima fragilitate (soldul, coloana vertebrala, antebratul).
Osteodensitometria prezinta avantajul ca nu necesita o pregatire prealabila, este neinvaziva si nedureroasa.
Clinicile MedicalES dispun de ecografe General Electric Vivid T8 – cel mai performant aparat in materia ecografiilor de cord – si General Electric Voluson E6 – cel mai bun ecograf pentru ecografiile generale, de artere si vase, cu software dedicat pentru morfologie fetala.
Echipamentele General Electric aflate in dotarea Centrelor MedicalES permit efectuarea de explorari ecografice complexe la nivelul a numeroase segmente anatomice:
-ecografia abdominala – explorarea standard de electie in patologia hepatica, biliara, renala, pancreatica sau a sferei genitale – utilizand transductori convecsi sau transductorul special pentru ecografia endocavitara;
-utilizand transductorul liniar se pot explora tiroida, glanda mamara, putandu-se efectua ecografia de parti moi, precum si ecografia vasculara (a vaselor gatului si a vaselor periferice) utilizand tehnicile power Doppler si Doppler color ;
-explorarea ultrasonografica in sarcina a atins un grad de acuratete inimaginabil pana in urma cu cativa ani. Tehnicile 3D/4D care utilizeaza un tip special de transductor aflat in dotarea echipamentelor noastre, permit pe de o parte urmarirea sarcinii de la varste mici, identificarea precoce a anumitor malformatii fetale, iar pe de alta parte relevarea unor detalii morfologice in timp real incat practic parintii « isi cunosc fatul » inainte de a se naste ;
-ecografia cardiaca – utilizand toate tehnicile moderne: modul B, Doppler color si pulsat face astazi parte indispensabila dintr-un consult cardiologic complet.
Echipamentul General Electric Alpha RT este unul din cele mai moderne din tara, avand calitati imagistice performante, risc minim de iradiere a pacientei si un timp minim de efectuare a investigatiei ( 15 minute ) .
Electromiografia (EMG) este o procedura medicala ce consta in evaluarea functiei muschilor scheletici si a nervilor, fiind extrem de importanta in diagnosticarea afectiunilor sistemului nervos periferic.
MedicalES Izvor
BUCURESTI
Adresa: Str. Izvor 92-96, Parter, Sectorul 5
Tel: 0314329975
E-mail:
Web: www.medicales.ro