Un sistem imunitar puternic in mod natural

Actualizat: 06 Ianuarie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Pentru a intari sistemul imunitar, pentru a preveni dezvoltarea unor boli si pentru a ajuta organismul sa reactioneze la cele care s-au manifestat deja, este important sa cresteti consumul de alimente bogate in vitamine si minerale. De asemenea, se recomanda sa reduceti consumul de zaharuri si a alimentelor industrializate care contin coloranti si conservanti.

Cu toate acestea, mentinerea unui stil de viata sanatos este si una dintre cele mai bune strategii pentru a pastra puternic si eficient sistemul natural de aparare al organismului. Din acest motiv este recomandat sa nu fumati, sa consumati alimente sanatoase, sa practicati in mod regulat o activitate fizica de intensitate usoara pana la moderata, sa mentineti greutatea optima, sa dormiti 7 pana la 8 ore pe noapte. si nu in cele din urma, evitati stresul si bauturile alcoolice in exces. Aceste obiceiuri trebuie mentinute toata viata, nu doar in momentele in care sunteti bolnav sau cand imunitatea este mai scazuta.

Nutritia joaca un rol important in functionarea sistemului imunitar, alimentele bogate in omega-3, seleniu, zinc, probiotice, vitaminele A, C si E sunt cele mai indicate pentru cresterea sistemului imunitar, deoarece favorizeaza eficient producerea de celule cu rol in aparare organismului.

In anumite situatii sunt indicate tratamente naturiste pentru imunitate, prin ingerarea de suplimente alimentare care au rol in cresterea imunitatii. O modalitate buna de a imbunatati imunitatea organismului in mod natural este sa luati un supliment nutritiv sub forma de capsule, care pot fi cumparate din farmacii sau din magazine naturiste. Cand vine vorba de vitamine naturale sub forma de capsule sau siropuri, desi pot fi cumparate fara prescriptie medicala, este bine sa consultati un medic sau un nutritionist inainte de a le consuma.

Dupa ce ati luat in considerare si ati aplicat recomandarile de mai sus, puteti ajuta organismul cu remedii acasa. Beti sucuri naturale de fructe, (suc de morcov si mere, suc de portocale, morcovi si ghimbir) ceaiuri (ceai de echinaceea) si smoothie-uri (smoothie de banane si nuci) preparate din fructe si legume.

Amintiti-va, consumul lor frecvent va poate ajuta sa preveniti multe boli, organismul luptand mai eficient impotriva virusilor si bacteriilor.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Suplimente pentru un sistem imunitar puternic 7 sfaturi utile pentru intarirea sistemului imunitar Afectiunile sistemului imunitar Ce se intampla cand sistemul imunitar ataca organismul Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar al copilului tau Cum sa tratam alergiile in mod natural Simptomele sistemului imunitar slabit 3 sfaturi pentru cresterea imunitatii in sezonul rece Raceala si gripa: cum ne protejam in sezonul rece Purpura trombocitopenica imuna Trei vitamine care iti cresc imunitatea Echinaceea sustine imunitatea copiilor Ce sa consumati la micul dejun pentru intarirea imunitatii organismului 6 moduri sa va detoxifiati organismul si sa va intariti imunitatea in mod natural Cum sa ai o imunitate de fier: 6 vitamine si minerale pe care le poti lua din legume si fructe Uleiul de peste: afla ce beneficii are asupra imunitatii