Solutii naturale pentru hipotiroidism

Actualizat: 16 Septembrie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Oboseala excesiva, cresterea inexplicabila in greutate, un nivel scazut de energie si nervozitatea sunt printre cele mai frecvente manifestari ale hipotiroidismului, afectiune specifica glandei tiroide. Din fericire, prin schimbari ale dietei, ale stilului de viata si prin solutii naturale pentru hipotiroidism, functiile glandei tiroide pot fi restabilite.

Ce este hipotiroidismul?

Glanda tiroida este o glanda in forma de fluture pozitionata la limita dintre laringe si trahee. Ea face parte dintr-un sistem complex si inteligent de glande, denumit sistemul endocrin. Ca parte a acestui sistem, rolul tiroidei este de a regla functii vitale in corp: greutatea, temperatura corpului, metabolismul energetic, pulsul, tensiunea arteriala, respiratia, ritmul cardiac, buna functionare a sistemului nervos, integritatea muschilor, ciclul menstrual la femei sau nivelul de colesterol.

Hipotiroidismul este o afectiune specifica glandei tiroide si se manifesta prin productia redusa a hormonilor tiroidieni T3 si T4. Deficitul acestor hormoni cauzeaza dereglari ale proceselor cheie pe care le indeplineste tiroida. Persoanele care sufera de hipotiroidism se confrunta cu o serie variata de simptome, de la cresterea in greutate si nivel scazut de energie la stari de depresie si anxietate.

Simptome hipotiroidism:
• Oboseala cronica, somnolenta
• Intoleranta la frig
• Crestere in greutate
• Depresie, anxietate
• Constipatie
• Menstruatie neregulata sau probleme de fertilitate
• Probleme articulare sau musculare
• Piele subtire, uscata
• Scaderea libidoului

Cauze hipotiroidism:

• Stresul emotional. Starile de stres cresc nivelul de cortizol si adrenalina, hormoni care perturba functiile tiroidei.

• O dieta cu un aport scazut de Seleniu si Iod. Seleniul si Iodul sunt doua minerale esentiale pentru ca tiroida sa produca si sa elibereze hormonii T3 si T4. Lipsa celor doua minerale din dieta determina aparitia hipotiroidismului.

• Sedentarismul si lipsa unei diete sanatoase, alimenteaza hormonii asociati stresului, drept urmare cresc sansele de dezvoltare a hipotiroidismului.

• Expunerea la radiatii si metale grele afecteaza procesul de productie al hormonilor tiroidieni si poate cauza inclusiv inflamarea tiroidei.

Din fericire simptomele hipotiroidismului pot fi tinute sub control prin solutii naturale care restabilesc valorile hormonilor tiroidieni si refac functiile tiroidei.

Solutii naturale pentru hipotiroidism:

L-tirozina este un este un aminoacid aromatic neesential, folosit de organism ca precursor al hormonilor glandei tiroide. Desi, L-tirozina este considerata un element neesential, pentru ca organismul o produce singur, ea nu se poate metaboliza fara un aport proteic corect. Asadar, poate exista un deficit de L-tirozina, si implicit de hormoni tiroidieni, din cauza unui aport scazut de proteine din alimentatie.

L-tirozina obtinuta in mod natural din cheratina se foloseste pentru a suplimenta dieta cu acest aminoacid. L-tirozina stimuleaza productia hormonilor tiroidieni T4 si T3, creste semnificativ capacitatea cognitiva, vigilenta mentala si tonusul psihic.

Ashawgandha, sau ginseng indian, are un efect puternic antistres, antioxidant, anxiolitic si reglator hormonal. Ashwagandha stimuleaza productia hormonului tiroidian T3, care asigura nivelul de energie al organismului si stimuleaza arderea grasimilor.

Guggul este o rasina gumata obtinuta dintr-o specie de copac originara zonei Indiei.
Compusii din Guggul au rolul de a stimula absorbtia de Iod la nivelul tiroidei, element esential in productia hormonilor tiroidieni. Astfel, aportul de Guggul adus organismului reface functiile tiroidei.

Schizandra are efect tonic si de relaxare pentru sistemul nervos. Schizandra este de un real ajutor pentru cei cu disfunctii tiroidiene, care sufera adesea de stari de epuizare psihica.

Iodul, extras din Alga Fucus, este un precursor natural pentru hormonii tiroidieni tiroxina (T4) si triiodotironina (T3). in aceasta forma si in asociere cu L-tirozina, Iodul natural asigura un suport esential tiroidei, pentru a creste productia celor doi hormoni tiroidieni.

Tirofix Hypo – complex cu extracte naturale pentru hipotiroidism

Tirofix Hypo asigura o sustinere avansata a glandei tiroide prin compoziia complexa, formata din extracte naturale. Asocierea de L-tirozina cu Ashwagandha si Alga Fucus asigura productia hormonilor tiroidieni, esentiali pentru functionarea tiroidei. Completarea formulei cu Guggul, Schizandra, Bacopa monnieri, Centella asiatica creste rezistenta organismului la stres.

Tirofix Hypo – complex natural cu suport avansat pentru sanatatea tiroidei

• Asigura functionarea glandei tiroide
• Stimuleaza productia hormonilor tiroidieni
• Creste activitatea metabolica
• Creste rezistenta organismului la stres
• Asigura capacitaile psihice si mentale in caz de slabiciune, epuizare, oboseala si pierderea concentratiei nervoase
• Reduce starile de oboseala si extenuare
• Are actiune anti-estrogenica, scade volumul de hormoni feminini
• Ajuta la controlul greutatii corporale

Tirofix Hypo de la Herbagetica se poate administra cate o capsula pe zi, in cure de min. 3 luni, pentru a restabili functiile tiroidei.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

15 cauze surprinzatoare ale caderii parului Tratarea impotentei fara medicamente Rinita non-alergica Prim ajutor in caz de astm bronsic Hipotiroidismul Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului? Dieta pentru hipotiroidism Hipotiroidismul: cand este momentul sa consultati medicul endocrinolog Diferentele dintre hipotiroidism si hipertiroidism Aspecte esentiale despre hipotiroidism Alimentatia in hipotiroidism