Raceala, febra, dureri in gat? Incearca Andrographis!

Publicat: 17 Decembrie 2020

Andrographis paniculata este o planta cu traditie in medicina traditionala chineza si ayurveda. Cunoscuta si sub denumirea de "echinacea indiana", Andrographis este o planta cu gust amar, bogata in compusi activi cunoscuti ca andrografolide, care au proprietati antiinflamatorii, antivirale si antioxidante. Aceste proprietati recomanda Andrographis ca un puternic imunostimulator natural care combate infectiile si imbunatateste simptomele de raceala si gripa.

Pe langa aceste beneficii, aceasta planta este recomandata si pentru afectiuni digestive: diaree, constipatie, dureri de stomac, colita ulcerativa, precum si pentru afectiuni hepatice: ficat marit, icter, leziuni cauzate de medicamente.

Beneficiile Andrographis pentru organism

Reduce simptomele de raceala si perioada de convalescenta. Andrographis a fost utilizat in mod traditional pentru a scurta durata simptomelor de raceala, inclusiv dureri in gat si tuse. Efectul benefic pentru raceala se datoreaza compusilor activi, andrografolide, care au proprietati imunomodulatoare, reduc inflamatia care sta la baza racelilor si virozelor si limiteaza prezenta bacteriilor sau a altor agenti patogeni. Efectele benefice ale acestei plante au fost sustinute si de multiple studii clinice. Dupa primele 48 de ore de administrare, pacientilor li s-a calmat tusea, durerea in gat, s-au redus starile febrile si congestia de la nivelul cailor respiratorii superioare.

Reduce inflamatia. Cercetarile au aratat ca datorita continutului de andrografolide, aceasta planta poate reduce semnificativ inflamatia cauzata de raceala sau gripa. Datorita efectelor sale antiinflamatorii, andrographis a fost utilizat si pentru ameliorarea altor afectiuni precum colita ulcerativa, artrita reumatoida, reglarea nivelului de colesterol si a glicemiei, infestari cu viermi intestinali sau rani cutanate infectate.

Stimuleaza actiunea sistemului imunitar. Una dintre cele mai frecvente utilizari traditionale ale Andrographis este pentru intarirea si sustinerea sistemului imunitar. Efectele imunomodulatoare ale acesteia se traduce prin faptul ca andrografolidele pot modula raspunsul sistemului imunitar innascut si celui dobandit, prin productia de anticorpi specifici si activarea macrofagelor. Macrofagele sunt celule NK (Natural Killer) specific sistemului imunitar innascut, iar andrographolidele au demonstrat capacitatea de a regla si adapta raspunsurile imune la atacurile bacteriene si virale.


Are efect antiviral si antibacterian. Andrographis are proprietati antimicrobiene si antivirale care lupta cu infectiile. Conform studiilor, andrografolidele au proprietati antivirale si sunt capabile sa impiedice replicarea virusului sau a bacteriilor, induce procesul de eliminare a virusului din celula infectata si inhiba productia de particule virale mature, care pot infecta alte celule sanatoase.

Are efect antioxidant. Andrographis contine antioxidanti care protejeaza organismul de stresul oxidativ. S-a constatat ca Andrographis paniculata creste semnificativ activitatea enzimelor antioxidante de aparare. S-a constatat de asemenea capacitatea de eliminare a radicalilor liberi.

Dozaje recomandate de Andrographis in functie de afectiune:
• Raceli si gripe: 300 mg de 4 ori pe zi, timp de 4-5 zile (reducerea treptata a dozei dupa ameliorarea simptomelor severe)
• Febra: 3.000 – 6.000 mg/zi, timp de 3-7 zile
• Infectii respiratorii: 900 mg/zi, timp de 4-5 zile (cu posibilitatea de crestere a dozei la 1.200 mg/zi daca infectia persista)


ANDROGRAPHIS

• 430 mg Andrographis/capsula
• Extract premium standardizat de Andrographis cu 10% Andrografolide - compusi activi cu actiune antivirala, antibacteriana, imunostimulatoare si antiinflamatoare
• Capsula vegetala


Clinici
recomandate

Citeste si despre:

MedLife a incheiat prima etapa de secventiere a probelor provenite din Republica Moldova. 93 din 94 de probe prelucrate sunt cu tulpina britanica a coronavirusului Johnson & Johnson amana livrarea vaccinului anti-COVID in Europa, dupa ce in SUA au aparut 6 cazuri de cheaguri de sange MedLife anunta concluziile primei etape in studiul privind raspunsul imun al organismului dupa vaccinarea anti-COVID-19 La cat timp se face rapelul daca ne-am infectat cu COVID-19 intre doze? Ai pietre la rinichi? Iata cateva solutii naturale Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Oficial: Romania va continua vaccinarea cu AstraZeneca, pentru toate categoriile de varsta! Oxford intrerupe testele clinice cu vaccinul AstraZeneca pe copii si adolescenti MedLife a identificat alte 92 de cazuri cu tulpina britanica din 92 de probe noi secventiate Testarea pentru COVID in farmacii ar putea incepe intr-o saptamana