Probleme cu insomnia? Iata cum poti avea un somn profund odihnitor

Actualizat: 12 Iulie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

O treime din populatia Romaniei sufera de insomnie. Insomnia este o tulburare de somn care afecteaza in mod regulat milioane de oameni din intreaga lume.O persoana cu insomnie este greu sa adoarma sau sa aiba un somn linistit noaptea, datorita dificultatilor de adormire, a trezirii frecvente in timpul noptii sau dimineata foarte devreme.

Adesea, cauza este o problema temporara, cum ar fi stresul pe termen scurt, anxietatea, depresia sau administrarea anumitor medicamente.
Fiecare tip de insomnia se caracterizeaza prin cat dureaza, cum afecteaza somnul si cauza care sta la baza ei.

Tipuri de insomnii

Insomnia pe termen scurt sau insomnia acuta poate dura de la cateva zile la cateva saptamani, fiind cel mai frecventat tip de insomnia, care poate fi cauzata de o serie de lucruri, inclusiv:
stresul
• factorii de mediu care perturba somnul, precum zgomotul sau lumina
• modificarile obiceiurilor de somn, cum ar fi dormiul intr-un hotel sau intr-o casa noua
• disconfortul fizic, cum ar fi durerea
• diferenta de fus orar

Insomnia cronica dureaza cel putin 3 luni si poate fi primara, care nu are o cauza evidenta sau secundara.

Insomnia secundara este mai frecventa si, in general apare cu o alta afectiune care poate include:
• diferite afeciuni medicale cronice
• stari de sanatate mintala, cum ar fi depresia sau anxietatea
• cofeina si alte stimulente, cum ar fi alcoolul, nicotina sau medicamentele
• factorii stilului de viata, inclusiv calatoriile frecvente, munca in schimburi

Insomnia de debut se manifesta printr-o problema cu initierea somnului, care poate fi pe termen scurt sau lung, iar cauzele principale fiind stresul, anxietatea sau depresia.

Insomnia de intretinere este dificultatea de a ramane adormit sau de a te trezi prea devreme si de a avea probleme sa readormi.

Aceasta poate fi cauzata de conditiile de sanatate psihica, cum ar fi depresia, dar si alte afectiuni medicale care includ:
• boala de reflux gastroesofagian
• astm si alte afectiuni respiratorii
• sindromul picioarelor nelinistite

Insomnia comportamentala a copilariei afecteaza in general copiii si poate fi de obicei gestionata cu o terapie comportamentala adecvata, cum ar fi crearea unei rutine sanatoase de somn sau invatarea tehnicilor de calmare sau relaxare.

Extracte naturale premium pentru un somn profund si odihnitor

Extractul de Floarea Pasiunii- bogat in compusi bioactivi care reduc anxietatea, prin interactiunea cu anumiti receptori din creier, astfel producand relaxare.
Extractul de radacina de Valeriana (Valeriana officinalis)- recomandat pentru nevroze, palpitatii, atacuri de panica, insomnii sau alte afectiuni formate pe un fond nervos. Valeriana are efect sedativ asupra sistemului nervos si astfel faciliteaza un somn profund si de durata.
Extractul de Hamei- este o soluie faimoasa pentru tulburarile de somn. Are efecte sedative si calmante si ajuta astfel la inducerea unui somn linistit, odihnitor.
Extractul de Roinita- regleaza starile psihoemotionale si stimuleaza memoria. Roinita sustine inducerea somnului si creste durata acestuia pentru a asigura odihnirea completa a organismului.
Extractul din Griffonia Simplicifolia- creste productia de serotonina, hormon care relaxeaza sistemul nervos si care asigura o stare de bine interioara. Ulterior, organismul transforma serotonina in melatonina sau „hormonul somnului” care induce un somn odihnitor si profund.

Te odihnesti profund cu DormBine

DormBine este un produs conceput pentru a combate insomnia, pentru a inlatura stresul cumulat pe parcursul zilei si pentru a induce un somn profund si odihnitor. Contine 7 extracte premium din plante precum Floarea Pasiunii, Valeriana, Roinita, 5HTP si Hamei care iti cresc secretia de melatonina si serotonina. Acestea au efecte calmante, sedative si analgezice, care ajuta la echilibrarea psiho-emotionala si induc o stare de relaxare.

Cum actioneaza DormBine pentru combaterea problemelor de somn:
• Reduce starile de oboseala si extenuare
• Relaxeaza sistemul nervos
• Creste rezistenta organismului la stress
• Induce un somn linistit si odihnitor
• Sustine functiile cognitive si creste performanta mentala

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Cum pot fi crescute sansele de a avea gemeni? Cum pot fi evitate si tratate problemele menstruatiei anormale? Cum pot fi rezolvate problemele delicate ale femeilor? Anxietatea asociata COVID-19 poate produce insomnii. Iata cum te poti odihni mai bine in aceasta perioada Afla cum poti evita aparitia ulcerului gastric Berberina, un ajutor natural pentru echilibru metabolic si sanatate Balonarea, eructatia si gazele intestinale: cum pot fi evitate? Cum pot fi controlate emotiile? De ce este importanta melatonina pentru sanatate Cum te ajuta melatonina Sparanghelul - beneficii pentru sanatate