Principalii factori privind lipsa concentrarii!

Actualizat: 18 August 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Este falsa afirmatia cum ca ai putea invata atat de mult incat sa nu mai poti memora si alte informatii sau amintiri. Creierul nu se epuizeaza si are o putere interminabila. Insa, lipsa somnului sau a unui somn de calitate, stresul, dezechilibrele hormonale, pot afecta capacitatea creierului de a se concentra si a memora informatii noi.

Identificarea principalelor simptome ale dificultatii de concentrare constau in incapacitatea de a retine evenimente recente, de a gandi clar si de a lua decizii, de a efectua sarcini complexe, starile de agitate, lipsa energiei fizica sau mentala, precum si pierderea frecventa a lucrurilor si dificultatea in gasirea acestora.

De asemenea, si atentia este un ingredient esential pentru o memorie buna. Daca nu ne putem concentra asupra informatiilor noi sau a stimulilor pe care ii primim, nu le vom putea procesa si stoca in memorie.

Principalii factori de risc pentru lipsa concentrarii:

• Lipsa de somn sau a unui somn de calitate. Privarea de somn afecteaza atentia, memoria pe termen scurt, memoria pe termen lung si chiar luarea deciziilor. Somnul de calitate este esential pentru o performanta cognitiv optim, in timp ce lipsa somnului creste tensiunea arteriala si productia de cortizol, ceea ce poate provoca stres.

• Deficit de vitamine din gama B-urilor
. Mintea incetosata este un simptom asociat cu deficitul de vitamina B, in special trei vitamine cheie: B6, B9 si B12.

• Stres si anxietate. Simptomele anxietatii precum frica constanta, stresul sau ingrijorarea excesiva te pot indeparta de realitate si prezent, facand mult mai grea concentrarea pe lucruri curente.

• Dezechilibre hormonale. Fluctuatiile de estrogen, testosteron, progesteron sau de hormoni tiroidieni pot influenta echilibrul hormonal la nivelul intregului organism, provocand probleme de atentie, memorie si concentrare.

Extracte naturale premium pentru o buna concentrare

Extract Salvie: are rolul de a creste viteza de invatare si de a imbunatatii zilnic capacitatea de memorare, dar si stimuleaza procesul de a procesa si stimula informatiile necesare.

Extract Ginkgo Biloba: ajuta la imbunatatirea memoriei, are un real beneficiu impotriva oboselii cronice, ajuta organismul in a gestiona factorii de stres, dar si stimuleaza atentia si capacitatea de concentrare.

Extract Ashwagandha: principalul rol este de a creste rapiditatea cu care creierul acceseaza informatiile memorate, are de asemenea efect tonic cerebral puternic, respectiv stimuleaza memoria si acuitatea mentala, dar si creste nivelul de atentie.

Extract Busuioc sfant – Tulsi: are rolul de a creste capacitatea de adaptare a organismului la stress, reduce efectul stresului asupra functiilor cognitive, relaxeaza sistemul nervos.

Extract Lemn-dulce: combate starile de oboseala mentala, reduce stresul, relaxeaza sistemul nervos, domolirea efectelor stresului asupra functiilor cognitive.

Extract Ginseng Siberian: creste capacitatea de adaptare a organismului la stres si reduce efectele stresului asupra functiilor cognitive, stimuleaza capacitatea de a procesa informatii, imbunatateste morfologia, crescand astfel capacitatea de memorie, dar si stimuleaza atentia si capacitatea de concentrare.

Super Memorie de nota 10+!

Aduce un aport complex si complet sistemului nervos cu 13 extracte naturale dedicate pentru memorie maxima, performanta cognitiva, avand si efect antistres. Este in mod special benefic in perioadele de examen, in perioadele de suprasolicitare de la locul de munca, in caz de stres sau in cazul varstnicilor care au dificultati de memorare.

Cum actioneaza Super Memorie pentru o buna concentrare:
• Creste capacitatea de invatare si memorare
• Promoveaza o gandire clara
• Asigura performanta cognitiva si o concentrare buna
• Creste energia mentala in perioade de suprasolicitare psihica, anxietate,epuizare, oboseala
• Promoveaza functia mentala la persoanele varstnice
• Creste rezistenta organismului la stres

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Memoria si tulburarile de memorie Cum sa scapam de problemele de memorie Pierderile de memorie: 5 motive de ingrijorare Sfaturi pentru imbunatatirea memoriei 9 alimente care imbunatatesc memoria Uleiul de ficat de cod - o sursa de OMEGA-3 natural pentru intreaga familie Dieta mediteraneana imbunatateste memoria si creste longevitatea Mituri si adevaruri despre pierderea memoriei Dieta mediteraneana ajuta la imbunatatirea memoriei 8 sfaturi alimentare pentru a va imbunatati memoria Pierderea memoriei - cand ar trebui sa ne ingrijoram?