Ce este Bromelaina si care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate

Actualizat: 12 Iulie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Bromelaina este un amestec enzimatic prezent in ananas si are multiple beneficii pentru sanatate precum imbunatatirea digestiei, reducerea inflamatiei sau ameliorarea sinusurilor. Afla din acest articol care sunt beneficiile dovedite ale acestei enzime.

Ce este bromelaina?

Atunci cand ne gandim la un ananas cu siguranta ne vine in minte acea imagine cu ananasul care are ochelari de soare si sta pe plaja, la soare. Dincolo de multiplele beneficii pentru sanatate datorate continutului bogat de vitamine, acest fruct exotic mai ascunde si un continut bogat de bromelaina.

Bromelaina este un amestec de enzime care au efecte active in organism. Ingredientele active din bromelaina includ proteinaze si proteaze, care sunt enzime care descompun proteinele din organism. In mod traditional, bromelaina a fost utilizata in medicina ca agent antiinflamator, insa noile cercetari au aratat ca aceasta poate ajuta si la tratarea tulburarilor digestive, in recuperarea postoperatorie, in pierderea de greutate sau in afectiuni ale sinusurilor.

Top beneficii ale Bromelainei pentru sanatate

Contribuie la tratarea tulburarilor digestive si asigura o buna digestie. Aceasta enzima este specializata in descompunerea proteinelor din alimente i s-a constatat ca ajuta organismul sa absoarba nutrientii mai eficient. Studiile sugereaza ca scade inflamatia colonului si reduce secretia de citokine pro-inflamatorii care afecteaza mucoasa intestinala. Datorita faptului ca aceasta enzima contribuie eficient la vindecarea tesuturilor din tractul gastro-intestinal, bromelina este benefica pentru persoanele cu probleme gastrointestinale, precum inflamatia colonului, diaree, constipatie sau arsuri la stomac. Bromelaina actioneaza eficient pentru o digestie buna, reducerea balonarii si flatulentei.

Reduce durerea si inflamatia la nivelul articulatiilor. Datorita actiunii sale antiinflamatorii si analgezice, bromelaina contribuie la reducerea durerilor articulare acute sau cronice. Potrivit unui studiu realizat pe pacienti cu osteoartrita si afectiuni articulare dureroase, administrarea de bromelaina a redus durerea cu pana la 60% in cazul pacientilor cu dureri acute si cu 50% in cazul tulburarilor cronice. Bromelaina reduce inflamatia la nivel articular prin ameliorarea edemului (retenia de fluide) si stimuleaza organismul sa produca substante specializate in reducerea durerii cauzate de inflamatie.

Contribuie la recuperarea mai rapida dupa interventii chirurgicale si leziuni. Datorita proprietatii antiinflamatorii a bromelainei, aceasta poate fi o alternativa naturala pentru administrarea de calmante. Rezultatele unui studiu pe pacienti cu extractii dentare au relevat ca administrarea de bromelaina a sustinut vindecarea ranilor si a contribuit la scaderea durerii si umflaturilor in urma operatiilor pacientilor.

De asemenea, administrarea bromelainei inainte de o interventie chirurgicala poate reduce inflamatia postoperatorie precum si perioada de recuperare si durere.
Bromelaina s-a dovedit eficienta si in pierderea greutatii, inhiband adipogeneza (diferentierea celulara care poate contribui la formarea celulelor adipoase) si reduce acumularea de trigliceride. In plus, este utila in tratarea sinuzitelor cronice, reducand simptomele si imbunatatind calitatea vietii.

Bromelaina & Papaina 1250 GDU/cps

• Asigura o buna digestie
• Asigura activitatea diuretica si proteolica (procesul de digestie a proteinelor din alimente)
• Reduce inflamatia la nivelul articulatiilor
• Reduce durerea cauzata de afectiunile articulare
• Accelereaza vindecarea tesuturilor inflamate
• Reduce grasimea corporala
• Intareste sistemul imunitar
• Administrarea concomitent a celor doua tipuri de enzime actioneaza eficient pentru digestia corecta a alimentelor bogate in proteine (carne, oua etc.)

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Infectiile bacteriene Remedii naturiste eficiente Alimente pentru combaterea flatulentei Alimente interzise in sarcina Remedii pentru tuse Cele mai eficiente produse pentru pielea sensibila si iritata Alimente care combat infectia urinara 6 deserturi delicioase care combat inflamatiile 14 fructe si legume cu efecte antiimbatranire 7 pasi sa va imbunatatiti digestia odata cu inaintarea in varsta Remedii eficiente pentru imbunatatirea digestiei