Ai grija de inima ta cu acesti nutrienti esentiali

Actualizat: 19 Februarie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Stiai ca inima bate de aproximativ 115.000 de ori in fiecare zi si pompeaza aproximativ 2.000 de litri de sange in fiecare zi? Sau ca sindromul inimii frante exista? Acesta poate avea simptome similare unui atac de cord. Diferenta consta in faptul ca un atac de cord este cauzat de boli de inima, iar sindromul inimii frante este cauzat de hormoni de stres, in cadrul unui eveniment cu impact emotional sau fizic.

Inima este motorul vietii si se afla in centrul sistemului circulator, care este o retea de vase de sange care livreaza sange in fiecare parte a corpului. Sangele transporta oxigen si alti nutrienti importanti de care au nevoie toate organele corpului pentru a ramane sanatosi si pentru a functiona corect. Sanatatea inimii si a sistemului cardiovascular se pastreaza printr-o dieta bogata in grasimi nesaturate si fibre, prin controlul nivelului de colesterol si prin miscare fizica regulata.

Nutrienti esentiali pentru o inima sanatoasa

Acizi grasi Omega-3. Acizii grasi Omega 3, cum ar fi acidul eicopentaenoic (EPA) si acidul docosahexaenoic (DHA), sunt cunoscuti ca fiind benefici pentru sanatatea inimii. Acestia scad inflamatia, previn coagularea sangelui, scad colesterolul LDL, sustin cresterea nivelului colesterolului “bun” HDL si au un efect pozitiv asupra ritmului inimii. Omega 3 nu poate fi produs de corpul nostru si trebuie luat din dieta noastra.

Suplimentele pe baza de ulei de krill reprezinta ultima generatie de sursa de Omega-3. Uleiul de krill este o sursa superioara de acizi grasi Omega-3 DHA si EPA, fosfatildilcolina, colina si astaxantina, beneficii ce diferentiaza semnificativ uleiul de Krill de alte uleiuri de peste.

Vitamina K2. Vitamina K a fost descoperita in 1929 ca un nutrient esential pentru coagularea sangelui. Descoperirea initiala a fost raportata intr-o revista stiintifica germana, unde a fost numita „Koagulationsvitamin”, de unde provine si denumirea „K”. Exista 2 tipuri de Vitamina K: Vitamina K1, filochinona si Vitamina K2, menachinona. Vitamina K2 poate fi impartita in mai multe subtipuri, cele mai importante fiind MK-4 i MK-7.

Este denumita si vitamina inimii pentru ca activeaza proteina Matrix GLA (MGP), care are un rol crucial in a preveni calcificarea arteriala si depunerile de Calciu in arterele coronare si carotide, prevenind declansarea bolilor de inima. Cea mai bogata sursa naturala de Vitamina K2 este o specie de soia Japoneza fermentata, denumita natto. Aceasta se regaseste sub forma de extract natural,fitoterapeutic, usor de administrat.

Magneziu. Nivelurile scazute de magneziu au fost asociate bolilor de inima, conform cercetarilor. Nivelul scazut de magneziu a fost legat de factori de risc cardiovascular, cum ar fi: tensiunea arteriala crescuta, acumularea placii arteriale, calcificarea tesuturilor moi, colesterolul si intarirea arterelor.

Suplimentele de magneziu vin sub diferite forme cum ar fi citrat de magneziu, gluconat de magneziu, hidroxid de magneziu, sulfatul de magneziu, etc. Magneziul natural marin, ofera un aport important de Magneziu natural, perfect asimilabil in organism datorita sursei superioare de provenienta. Fiind extras din apa marina prin multiple procese de filtrare, contine in mod natural si alte minerale care asigura o absorbtie ridica in organism, cu 50% mai mare fata de magneziul de sinteza.

Coenzima Q10. Coenzima Q10 este o substanta similara unei vitamin si se regaseste in fiecare celula a corpului. Organismul produce CoQ10, iar celulele o folosesc pentru a produce energia de care are nevoie corpul pentru cresterea si intretinerea celulelor. De asemenea, functioneaza ca antioxidant, actionand direct asupra radicalilor liberi responsabili de distrugeri celulare, neutralizandu-i. CoQ10 este prezenta in mod natural in cantitati mici in multiple alimente, iar alimentele cu cel mai ridicat continut sunt inima, ficatul si rinichii, carnea de vita, ulei de soia, sardine, macrou si arahide. Coenzimele ajuta enzimele sa actioneze pentru a proteja inima si muschii scheletici.

De asemenea, CoQ10 ajuta la insuficienta cardiaca, creste energia si accelereaza recuperarea dupa exercitii.


Supreme Krill Omega3 Forte
• 5 ingrediente standardizate care fac din Supreme Krill Omega3 Forte cel mai puternic ulei de krill: Omega3 EPA si DHA, Fosfatidilcolina, Colina si Astaxantina.
• 60% mai multa absorbtie celulara datorita celor 5 ingrediente standardizate
• 100% extras din Krill Antarctic, fara ulei de peste in compozitie
• Capsula Licaps: sigilare sigura (nu se scurge, nu miroase), sigilare cu azot (pastreaza prospetimea), efect rapid (datorita formei lichide), are un proces de absorbtie ridicat.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Beneficiile pentru sanatate ale laptelui de capra Cui ii este recomandata sarea fara sodiu? Dieta vegetariana in timpul sarcinii Ingrijirea prenatala Tratamente anticelulitice: 20 de moduri de a spune ADIO celulitei! Toxina Botulinica – mai mult decat estetica: utilizari medicale in migrene, transpiratie excesiva si contracturi musculare 20 de alimente antiimbatranire 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat Obiceiuri care va afecteaza creierul Primul ajutor in caz de atac de cord sau infarct miocardic Atacul de cord si bolile cardiace