3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu

Actualizat: 06 Octombrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit specialistilor, 3 adulti din 4 au un aport insuficient de magneziu in raport cu doza zilnica recomandata. Una dintre cauzele principale ale deficitului de magneziu este alimentatia necorespunzatoare pe fondul unei solicitari crescute a organismului, determinata inclusiv de stres. Cu cat suntem mai stresati, cu atat pierdem mai mult magneziu. De asemenea, o absorbtie intestinala deficitara poate duce la scaderea nivelului de magneziu din organism.

Simptomele deficitului de magneziu sunt nervozitate, iritabilitate, oboseala, tulburari minore de somn, manifestari de anxietate, iar in cazul persoanelor cu o activitate fizica mai intensa, crampe musculare si furnicaturi. Peste 300 de reactii enzimatice din organism – implicate in special in procesele de stocare si eliberare a energiei - sunt facilitate de magneziu.

Sanofi-aventis lanseaza Magne B6 Premium, tratamentul ce combate simptomele asociate stresului cotidian prin asigurarea dozei zilnice recomandate de magneziu. In general, o persoana adulta are nevoie de 300-420mg de magneziu pe zi pentru a-si mentine echilibrul psihic si fizic. Prin formula sa concentrata de magneziu (100mg) si vitamina B6 (10mg), c asigura o complianta mai buna a pacientilor la tratament, datorita adaptarii cantitatii de magneziu la nevoile acestora.

"Stilul nostru de viata a devenit unul alert, care nu ne permite sa respectam intotdeauna orele fixe de masa sau un regim alimentar echilibrat si sanatos. Suntem din ce in ce mai agitati si mai nervosi. In plus, nu depinde de noi sa decidem ca de maine nu ne vom mai stresa. Este imposibil, deoarece in momentele in care ne confruntam cu anumite provocari sau probleme, organismul reactioneaza automat la aceste "agresiuni", a declarat Marius Topala, Director CHC, sanofi-aventis Romania.


Citeste si despre:

Efectele carentei de magneziu din organism Pericolele lipsei de magneziu din organism Simptomele deficientei de magneziu Magneziu: biofactor esential in sanatatea noastra 10 alimente cu un continut ridicat de magneziu 6 motive pentru care femeile au nevoie de magneziu Doppelherz Aktiv Magneziu + Calciu + D3 pentru imbunatatirea proceselor metabolice Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Controlul optim al transpiratiei excesive incepe primavara Cele mai bune surse de Omega-3 Rolul magneziului pentru sanatate Analiza mineralelor sau ionograma (sodiu, clor, calciu, fosfor, potasiu, fier, magneziu, plumb, iod) Semne care pot indica un deficit de vitamine si minerale 5 nutrienti importanti care v-ar putea lipsi din dieta Calciul - un mineral care poate ascunde o serie de boli grave Anemia prin deficit de fier