In urma unui studiu s-a dovedit existenta unei legaturi intre incetinirea degenerescentei neuronale la persoanele in varsta si consumul de legume.
La persoanele care consuma cel putin 2,8 portii de legume zilnic, rata de diminuare a capacitatii cognitive este incetinita cu aproximativ 40% comparativ cu persoanele care consuma mai putin de o portie zilnic. Aceasta scadere a progresiei degenerescentei este echivalenta unei prelungiri cu 5 ani a capacitatii cognitive.
"Noi am descoperit ca legumele cu frunze verzi au un puternic efect asupra incetinirii degenerescentei cognitive, iar acest efect s-ar putea datora conform unor studii recent efectuate prezentei vitaminei E in componenta legumelor" a afirmat Dr. Martha Clare Morris de la Universitatea de Medicina din Chicago.
Acest studiu a fost publicat in numarul 24 al revistei de neurologie din octombrie.
Studiul a inclus 3718 de persoane, fiind efectuat in perioada 1993-2002 la persoanele cu varsta de 65 de ani si peste 65 de ani, din partea de sud din Chicago.