In prezent imunitatea este in scadere cu vaccinul anti-varicelos

Publicat: 21 Iunie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Un nou studiu populational indica faptul ca in prezent se constata scaderea in timp a imunitatii indivizilor care primesc o singura doza de vaccin impotriva varicelei. Chiar daca in USA incidenta varicelei a scazut dramatic de la introducerea vaccinului, in 1995, focarele de boala au continuat sa apara in randul populatiilor cu un grad inalt de vaccinare.
Cum este posibil ca imunitatea indusa de vaccin sa scada in timp? Pentru a elucida acest aspect cercetatorii din USA au examinat datele de supraveghere a varicelei din Antelope Valley, California la o populatie de 350.000.
Intre anii 1995 si 2004, au fost raportate in aceasta populatie 11.356 de cazuri de varicela, incluzand 1080 de cazuri de varicela cu debut la peste 42 de zile de la vaccinare.
In timpul celor 10 ani de observatie, incidenta anuala a varicelei a scazut cu 85% iar proportia cazurilor in randul copiilor imunizati a crescut de la 1% la 60%. In randul copiilor vaccinati incidenta formelor moderate si severe de boala a crescut de la 18% intre anii 1995-1998 la 31% intre anii 2001-2004. Formele moderate si severe de boala au avut o frecventa semnificativ mai mare la copii cu varstele cuprinse intre 8-12 ani care au fost vaccinati cu mai mult de 5 ani anterior decat la cei vaccinati in cei 5 ani anterior.
Rata bolii variceloase secundare vaccinarii a crescut semnificativ in fiecare an secundar vaccinarii, variind de la 1,6/1000 persoane pe an in anul 1 la 58,2/1000 de persoane pe an in anul 9.
Aceste rezultate au constituit o parte a doveziiloer care sustin recomandarea din iunie 2006 a Advisory Committee on Immunization Practices destinata asigurarii unei a doua doze de vaccin antivaricelos la copii intre 4 si 6 ani.

Citeste si despre:

Varicela Imunoterapia oncologica moderna in tratarea cancerelor solide la pacientii adulti Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Rubeola (pojarul german) - cauze, simptome, tratament Encefalita: simptome, cauze si tratament