Fileuri turcesti in sos de mustar
Actualizat: 22 Septembrie 2014
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Ingrediente:
- 2 catei usturoi
- 1/4 legatura patrunjel
- 1 lingura ulei de masline
- 4 fileuri turcesti
- 1 lingurita de margarina
- 4 linguri de vin Madeira (sortiment de vin din struguri rosii si albi)
- 2 linguri mustar Dijon
- 15 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Se curata si se toaca usturiul si patrunjelul. Se amesteca cu uleiul de masline.
- Fileurile se condimenteaza cu sare si piper. Se preseaza bine in amestecul de usturoi si patrunjel, pana cand se acopera ambele parti ale fileului.
- Se pune o tigaie pe foc si se unge cu margarina. Se prepara fileurile pe ambele parti apoi se aseaza intr-o farfurie intinsa.
- Intr-o cescuta, se amesteca vinul si mustarul si se toarna in tigaie. Se lasa la scazut si se amesteca cu o spatula.
- Se adauga untul si se formeaza un sos.
- Se toarna sosul peste fileuri
Versiunea dietetica
Desi dieta contine putine grasimi, pentru a-i scadea si mai mult continutul caloric, puteti sa nu mai folositi uleiul in amestecul de usturoi si patrunjel.
Acizii grasi monosaturati din uleiul de masline si ceai polisaturati din unt si margarina, fac din fileurile turcesti o reteta echilibrata.
Pentru un regim alimentar cu putine grasimi, se poate servi cu garnitura de fasola verde, cartofi fierti, orez, sau paste.
Va dorim pofta buna!