O schema noua de tratament pentru tuberculoza

Publicat: 21 Septembrie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

tuberculoza,tratamentCercetatorii americani de la "Johns Hopkins University in Baltimore" au descoperit ca prin adaugarea unui nou antibiotic la schema standard de tratament pentru tuberculoza, poate reduce durata de tratament cu cel putin 2 luni (dintr-un total de 6 luni de tratament).

Prin substituirea antibioticului moxifloxacin cu un medicament mai vechi, cercetatorii americani susutin ca au obtinut o crestere a eficientei cu pana la 17%. Cercetatorii sunt de parere ca prin simplificarea tratamentului se va usura si modul de administrare. In general, bolnavii nu urmeaza tot tratamentul impotriva tuberculozei ceea ce din pacate scade rezistenta medicamentului si face boala mai periculoasa si mai greu de trata. Scurtarea duratei de tratament va ajuta bolnavii sa duca tratamentul pana la capat. Conform OMS, 1.6 milioane de oameni au murit in 2005 din cauza tuberculozei.

Studiul a fost realizat de cercetatorii americani pe un lot de 170 de barbati si femei bolnavi de tuberculoza. Participantilor la studiu le-a fost administrata fie schema de tratament care continea etambutol, fie schema de tratament in care etambutolul a fost inlocuit cu moxifloxacina. Doua luni mai tarziu, mostrele de sputa recoltate de la pacienii care au urmat schema cu moxifloxacina, prezentau cele mai mici sanse de a dezvolta bacteria ce cauzeaza tuberculoza. Cercetatorii americani isi continua studiile si urmeaza sa efectueze o serie de testari la nivel mondial.


Citeste si despre:

Tuberculoza: despre mituri si adevar Psoriazis - o noua optiune terapeutica Boala Crohn - inflamatia colonului Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale Astmul bronsic si alergiile - raspunsuri la intrebari frecvente De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. SIDA - Infectia cu Virusul Imunodeficientei Umane (HIV) Keratita interstitiala Limfomul non-Hodgkin Infectiile bacteriene Excesul de antibiotice in randul copiilor Sindromul imunodeficientei dobandite si complicatiile neurologice