Noile teste pentru depistarea TBC ofera avantaje importante

Publicat: 14 Decembrie 2006
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Doua noi teste, Testul T-Spot TB si Testul QuantiFERON-TB GOLD par sa fie mai eficiente in detectarea infectiei TBC latente fata de testele folosite la ora actuala, conform unui articol publicat in numarul din octombrie al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine.
"Analizarea rezultatelor si dovezilor obtinute pana in prezent arata ca in ciuda faptului ca desi acestea sunt noi, testele sangvine bazate pe interferonul gamma s-au dovedit deja a fi mult mai specifice decat testul cutanat cu IDR la PPD vechi de aproape un secol in diagnosticarea infectiei TBC latente", a declarat autorul studiului Dr. Luca Richeldi, conform emedicine.com.
Asociatia Americana de Administrare a Alimentelor si Medicamentelor a aprobat recent Testul QuantiFERON-TB GOLD pentru a fi folosit in depistarea infectiei TBC latente si evalueaza in prezent testul T-Spot TB.
Specialistii de la Universitatii din Modena, Italia au notat ca aceasta analizaindica faptul ca intre cele doua noi teste sangvine ar putea fi diferente mari, necesitand efectuarea rapida a unor studii comparative, in particular la nivelul grupurilor cu risc crescut.
Dr. Peter Barnes, a afirmat ca "noile teste sangvine pentru diagnosticarea tuberculozei pulmonare latente ofera un avantaj extraordinar fata de testele cutanate (IDR la PPD) utilizate in prezent pentru ca acestea necesita o singura vizita a pacientului la medic, sunt mult mai obiective si foarte specifice."
Dr. Barnes, de la Universitatea din Texas a adaugat ca "Testul T Spot TB este probabil mai sensibil decat Testul QuantiFERON-TB GOLD la persoanele cu raspuns imun scazut cum ar fi copii de varsta mica si cei cu infectie HIV."
Cu toate acestea, acesta a concluzionat ca "ambele teste sunt la fel de specifice pentru persoanele cu un sistem imunitar normal".


Citeste si despre:

Teste pentru depistarea problemelor erectile Analize de sange pentru depistarea cancerului Investigatii pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala Testul pentru Helicobacter pylori Teste pentru autoevaluarea vederii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti Testele cutanate pentru depistarea alergiilor Teste genetice pentru depistarea factorilor de risc ce contribuie la aparitia cancerului de san Stadiile cancerului mamar si importanta testelor pentru a-l descoperi la timp Teste pentru probleme de erectie Testul Torch - depistarea infectiilor in sarcina