Intoxicatiile alimentare cauzeaza dureri in timpul actului sexual!

Actualizat: 25 Iulie 2021

De regula, intoxicatiile alimentare cauzeaza greturi, varsaturi si alte simptome similare. Cu toate acestea, in Carolina de Nord, in urma unui mic focar cauzata de intoxicatia cu peste, 6 din 7 oameni au raportat dureri in timpul actului sexual, pe langa simptomele caracteristice intoxicatiilor alimentare, potrivit unui raport al Centrului pentru Controlul si Prevenirea Afectiunilor (CDC).

In 2007, 9 persoane s-au imbolnavit din cauza intoxicatiei cu ciguatera, o substanta care se gaseste in pestele de ocean. In fiecare an, 50.000 de astfel de cazuri de intoxicatie sunt raportate la nivel mondial.

Spre deosebire de alte tipuri de intoxicatii, intoxicatia cu ciguatera duce la aparitia simptonelor neurologice, cum ar fi: frisoane, oboseala, mancarimi sau furnicaturi, in plus fata de simptomele tipice gastrointestinale: greata, varsaturi, crampe abdominale sau diaree.

"Durerile in timpul actului sexual ar putea fi simptome neobisnuite ale intoxicatiei cu ciguatera", sustine coautorul raportului Ricky Langley, medic internist in Burlington. "De asemenea exista posibilitatea ca durerile in timpul actului sexual sa constituie efecte secundare conume in cazul acestor intoxicatii, dar oamenilor le-a fost jena sa vorbeasca despre acest aspect, si nici nu au intrebat medicul daca este normala aparitia acestora".
6 din 7 persoane active sexual sustin ca durerile in timpul actului sexual sunt un simptom frecvent in cazul intoxicatiilor cu ciguatera. De asemenea, 2 barbati au raportat prezenta durerilor in timpul ejacularii, iar 4 femei au descris o senzatie de arsura in timpul si dupa actul sexual.


Citeste si despre:

Senzatia de a urina in timpul actului sexual Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual Sangerarea dupa actul sexual Simptomele intoxicatiilor alimentare Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia) Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Prima ta solutie in diabet! 10 solutii istete pentru ameliorarea durerilor din timpul verii Idei de preparare si servire sanatoasa a alimentelor pe gratar in timpul verii Alimentele care ingrasa pe timpul verii Preveniti intoxicatiile alimentare Lubrefierea insuficienta a vaginului