Semnele artritei inflamatorii - cum o poti trata?

Actualizat: 07 Aprilie 2021
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Ca varsta isi spune cuvantul asupra mintii noastre nu este un lucru iesit din fire, insa anii ce trec nu ar trebui sa ne afecteze si corpul in aceeasi masura.

Daca stim cum sa ne ingrijim de sanatatea noastra din timp, atunci nu vom mai avea neplaceri cauzate de durerile de oase, de lipsa de flexibilitate si de reumatism.

Insa, doar cu un stil de viata sanatos vom reusi acest lucru si ne vom putea bucura si la batranete de o mobilitate de invidiat.

Artrita inflamatorie este o boala autoimuna ce provoaca mult rau corpului

Un exemplu de afectiune care nu ne da pace odata cu trecerea anilor este artrita inflamatorie. Aceasta este una dintre cele mai obisnuite boli autoimune prezente in randul populatiei din toata lumea.

O astfel de boala autoimuna provoaca mult rau corpului, deoarece in acest caz organismul nu poate face diferenta intre propriile tesuturi si organismele infectioase.

Si din cauza aceasta, se produc anticorpi care afecteaza tesuturile intr-o maniera adversa.

In ceea ce priveste artrita inflamatorie, corpul uman isi trateaza propriile tesuturi ca elemente straine, pe care le vede ca pe o amenintare.

Situatia aceasta duce la afectarea mai multor articulatii ale corpului, cauza fiind depozitarea unor substante cristaline in incheieturi sau prin infectiile provocate de anumite bacterii periculoase.

De obicei, cand vine vorba despre aparitia artritei inflamatorii, pot fi resimtite raceli sau dureri de gat, un lucru putin cam neobisnuit pentru o boala a oaselor.

Care sunt simptomele ce anunta artrita inflamatorie?

In primul rand, durerea este unul dintre cele mai importante semne ce anunta aceasta afectiune. Este vorba initial despre o durere moderata, insa treptat se transforma intr-o durere destul de intensa, ajungand sa devina cronica.

Remedii naturiste

1. Sucul de cartofi este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru afectiunile reumatice si artrite.

2. Semintele de susan sunt extrem de eficiente in prevenirea durerilor articulare. Intr-o cana de apa se lasa la hidratat, peste noapte, o lingura de seminte de susan negru.

Dimineata se consuma atat apa, cat si semintele pe stomacul gol.

3. Cuprul Apa potabila tinuta peste noapte intr-un recipient de cupru acumuleaza cupru, despre care se stie ca ajuta la consolidarea sistemului muscular.

Din acelasi motiv, specialistii recomanda sa fie purtate inele sau bratari din cupru.

Rigiditatea este un alt simptom al instalarii artritei inflamatorii in corp. Miscarile corpului nu mai sunt la fel de lejere si persoanei afectate ii vine greu la inceput de zi sa se dezmorteasca. Nici articulatiile umflate nu sunt straine de aceasta afectiune a oaselor.

Motivul pentru care acestea se umfla se refera la acumularea de fluide in jurul lor. In acest sens si durerile sunt sporite. De obicei, medicii recomanda exercitii fizice putin presante si terapia cu caldura.

Inca un semn al instalarii artritei inflamatorii se refera la slabiciunea corpului. De vreme ce corpul nu poate diferentia organismele infectate externe de propriile tesuturi, face ca propriile parti ale corpului sa fie afectate.

Asadar, in aceasta situatie, persoanei bolnave ii vine greu sa manipuleze lucruri si sa se miste in voie.


Citeste si despre:

Boli cu transmitere sexuala Lupusul eritematos sistemic - boala autoimuna Artrita idiopatica juvenila Alimente recomandate pentru artrita reumatoida Artrita reumatoida - optiuni terapeutice 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre scarlatina Artrita reumatoida – importanta exercitiului fizic Artrita din bolile inflamatorii intestinale Relatia dintre artrita psoriazica si psoriazis Artrita psoriazica Artrita genunchiului