Melatonina: singurul antioxidant care asigura un somn usor si odihnitor!

Publicat: 23 Septembrie 2009 | Actualizat: 23 Septembrie 2009

Melatonina este o substanta, produsa de epifiza, care joaca un rol esential pentru sanatatea noastra. Ea este cea care ne asigura un somn profund si odihnitor, dar reprezinta, in acelasi timp, unul dintre cei mai puternici antioxidanti.

Prin scaderea nivelului colesterolului are un efect benefic si asupra inimii. Ea intareste sistemul imunitar si revitalizeaza sistemul endocrin si viata sexuala, jucand, in acelasi timp, un rol esential in intarzierea proceselor de imbatranire, in prevenirea unor boli degenerative, precum Alzheimer sau Parkinson, dar si in combaterea unor forme de cancer.

Trebuie stiut insa ca deja din timpul adolescentei productia de melatonina scade rapid, in timp ce necesarul organismului creste. De asemenea, moleculele de melatonina sunt distruse, fara a mai putea fi regenerate, odata cu fiecare act de reducere a radicalilor liberi generati in organism din cauza stresului si a celorlalti factori agresori.

De asemenea, productia de melatonina nu are loc decat la intuneric, fiind inhibata chiar si de prezenta unei lumini slabe. Cercetatorii de la Centrul Somnului din Edinburgh au demonstrat ca verificarea e-mailurilor inainte de culcare are acelasi efect cu cel al unui espresso. Schimbarea fusului orar sau lucrul in ture sunt alti factori perturbatori.

Din cauza tuturor acestor factori, la majoritatea persoanelor adulte apare un deficit sever de melatonina care provoaca, in timp, o degradare a calitatii somnului si a starii noastre de sanatate si o imbatranire precoce.


Astfel, odata cu iesirea din adolescenta, organismul nostru are nevoie de asigurarea unui aport suplimentar de melatonina. Dar nu toate sursele de melatonina sunt la fel de eficiente. Biodisponibilitatea acestora este extrem de variata. Unul dintre cele mai eficiente suplimente de melatonina il reprezinta Bio-Melatonina de la Pharma Nord.

Suplimentul Bio-Melatonina de la Pharma Nord este disponibil in farmacii si in magazinele cu produse naturiste.
Pret: 42 lei (30 tablete)


Email

Energie in fiecare zitEnergie in fiecare zit

In care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartamentIn care cartier din Bucuresti iti recuperezi cel mai repede investitia intr-un apartament

Frica ingrasa, lasitatea slabeste...Frica ingrasa, lasitatea slabeste...

Un copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burticaUn copil nu spune ca sufera de anxietate, ci Ma doare burtica

Citeste si despre:

Dupa concediu, inapoi la birou – cum ne pastram energia la inceputul toamnei