Generator avansat de colagen, o rutina simpla si eficienta, pentru rezultate reale

Actualizat: 14 Iunie 2022
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Dr. Ramona Curca
Consultant medical:

Dr. Ramona Curca
Medic Dermatolog

Clinica Glow Skin

Traim intr-o era a vitezei, iar stresul oxidativ isi lasa amprenta asupra propriului nostru corp, pielea fiind primul organ afectat. Pielea este formata din cute structurale, cele cu care ne nastem (de exemplu amprentele) si cute functionale care apar odata cu imbatranirea si scaderea elasticitatii, mai exact ridurile. Un nivel crescut al stresului oxidativ duce la o imbatranire accelerata a celulelor de la nivelul pielii, fibroblastele, responsabile cu secretia fibrelor de elastina si cu productia de colagen. Dispuse in stratul profund al dermului, unul dintre cele trei straturi ale pielii, si responsabile cu mentinerea unui aspect tanar al pielii, fibroblastele incep sa diminueze productia de colagen cu 1% pe an incepand cu varsta de 21 de ani, astfel, la varsta de 30 de ani apar primele efecte negative.

Colagenul se gaseste in toate tesuturile conjunctive, este o proteina esentiala pentru o piele frumoasa, pentru sanatatea parului si a unghiilor, dar si pentru imbunatatirea flexibilitatii articulatiilor datorita faptului ca reprezinta 90% din structura ligamentelor.

Era vitezei vine la pachet cu un ritm accelerat in dezvoltarea tehnologiei, a stiintei si a medicinei. Fiecare perioada din istoria umanitatii aduce cu sine noi metode de infrumusetare si intinerire pastrandu-si astfel actualitatea. Inca din antichitate, fascinanta frumusete a femeii dainuieste si conduce la noi retete si metode de infrumusetare.

Cleopatra, regina a Egiptului, recunoscuta pentru ritualurile ei de frumusete, reprezinta pana in zilele noastre un etalon al perfectiunii.

Din fericire, evolutia ramurei dermatologice pune la dispozitia fiecarei femei o multitudine de instrumente si dispozitive medicale care vin in ajutorul nostru si care intampina frumusetea cu bratele deschise, asa cum eu aleg sa intampin pacientele. Din pasiune, respect si interes pentru doamnele care imi trec pragul la cabinet, am ajuns sa cunosc singurul generator de colagen, BioSil.



BioSil nu este un alt supliment cu colagen, este un produs inovator care ne demonstreaza stiintific ca ajuta organismul sa genereze propriul sau colagen, cu amprenta personala de ADN. Acest lucru este posibil cu ajutorul acidului ortosilicic stabilizat pe colina (ch-OSA) care joaca un rol important in eliberarea de siliciu catre celulele corpului, reprezentand sursa majora din acest microelement – al 3-lea cel mai abundent din corpul uman. Atat studiile clinice, cat si experienta mea cu BioSil au demonstrat ca aspectul parului si al unghiilor, precum si gradul de hidratare si de elasticitate al pielii sunt puternic influentate in bine.

Mecanismul de actiune se divide in trei pasi:

1. BioSil genereaza colagen prin activare enzimatica. Biosinteza colagenului este un proces complex care implica mai multe reactii in lant cu ajutorul a trei enzime specifice cu functii cheie. Una dintre cele trei enzime este ornitina si are rolul de a produce prolina, un aminoacid care intra in componenta colagenului. Prolina este mai departe convertita in hidroxiprolina, componenta majora a colagenului, care la randul ei se transforma in fibre puternice si mature de colagen.

2. Cel de-al doilea pas in mecanismul de actiune a BioSil consta in protejarea colagenului existent prin neutralizarea homocisteinei, un aminoacid produs in mod natural de organism. Cu inaintarea in varsta, nivelul homocisteinei creste ducand la incetinirea formarii de colagen nou. BioSil intervine aici pentru a reduce nivelul de homocisteina si a favoriza productia naturala de colagen.

3. Mecanismul se incheie cu multiplicarea rezultatelor obtinute prin intermediul colinei care transporta eficient siliciul catre celulele vizate, fibroblastele.

Experienta mea cu acest produs inovator se intinde pe o perioada de mai bine de doi ani. BioSil a demonstrat ca acesti trei pasi ai mecanismului de actiune duc la rezultate de exceptie: ridurile fine si profunde sunt reduse cu 30%, elasticitatea pielii creste cu 89%, friabilitatea unghiilor este redusa, iar parul capata un aspect sanatos. Efectele remarcabile sunt obtinute in urma unui tratament administrat pe o perioada de sase luni. Un avantaj il constinuite faptul ca BioSil are doua forme de administrare, fie capsule, fie picaturi. Capsulele se administreaza doua pe zi, una dimineata si una seara cu un pahar de apa. In cazul in care optati pentru picaturi, administrarea se face cu cate 5 picaturi dimineata, respectiv 5 picaturi seara, intr-un pahar cu apa.

Grija pentru pacientele mele a condus la increderea deplina in BioSil si datorita faptului ca este un produs vegan si poate fi administrat atat in timpul sarcinii, cat si pe perioada alaptarii.

Revenind la idealul tuturor femeilor, concluzionez cu bucurie ca BioSil este un generator de frumusete, frumusete ce vine din interior.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Discopatia lombara - lumbago si lombosciatica 10 alimente care cauzeaza imbatranirea prematura Discopatia lombara Strategii eficiente sa va pastrati silueta in vacanta de primavara Pasii pentru o rutina de baza de ingrijire zilnica a pielii Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Rutina zilnica sanatoasa pentru diabetici Strategii simple de a combate poftele alimentare Ghid complet pentru gestionarea eficienta a infectiilor fungice ale unghiilor Secretul unghiilor frumoase si sanatoase Sfaturi pentru ingrijirea ochilor congestionati, cu cearcane sau edem