Efectul surprinzator al unui medicament pentru colesterol asupra sanatatii sexuale

Publicat: 02 Aprilie 2014

Statinele, medicamente prescrise adesea cu scopul de a reduce nivelul colesterolului, au efecte benefice si asupra functiei sexuale masculine. Astfel, un studiu recent dezvaluie ca aceste pastile contribuie la ameliorarea disfunctiilor erectile.

Potrivit descoperirilor facute de un grup de cercetatori americani, care si-au publicat concluziile in Journal of Sexual Medicine, administrarea de statine ajuta la reducerea disfunctiilor erectile cu aproximativ 25%.

De regula, datorita efectului lor vasodilatator, statinele sunt precrise barbatilor trecuti de varsta a doua care au un nivel ridicat de colesterol LDL si probleme cardiace. Intocmai gratie faptului ca ajuta la dilatarea vaselor de sange, statinele amelioreza si fluxul sanguin inspre penis si, implicit, problemele erectile, imbunatatind viata sexuala a cuplurilor.

Anterior, s-a crezut ca statinele au un efect negativ asupra nivelului de testosteron, ipoteza infirmata insa de analiza recenta a nu mai putin de 11 studiu asupra acestui subiect.

Cercetatorii americani avertizeaza insa ca statinele nu trebuie administrate pacientilor care, desi sufera de disfunctii erectile, nu au un nivel ridicat de colesterol rau in sange.


Citeste si despre:

6 semnale de alarma surprinzatoare pentru bolile de inima Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Corpul tau: tot ce nu stii despre el!