Acizii grasi omega-7

Publicat: 09 Ianuarie 2012
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Acizii grasi omega-7 nu sunt esentiali pentru sanatatea umana, ca atare, starea generala de sanatate nu va fi influentata daca o persoana nu ii asimileaza, dar acestia pot fi foarte utili petnru o greutate sanatoasa si o piele frumoasa.

Acizii grasi omega pot furniza nutrienti care imbunatatesc activitatea cardiovasculara. Acesti acizi grasi se gasesc intr-o varietate de alimente naturale precum si produse alimentare preparate compercial.

De unde pot fi asimilati acizii grasi omega-7?

Plantele sunt principala sursa de omega-7 dar cel mai bine acestia sunt dobanditi prin suplimente vitaminice. Totusi, pot fi obtinute cantitati mici din acest acid gras din peste si seminte de in.

Rolul acizilor grasi omega-7 pentru organism

Omega-7 este esentiala pentru functionarea adecvata a functiilor corpului si pentru dezvoltarea altor organe.

1. Stimuleaza sanatatea cardiovasculara - Acizii grasi omega-7 imbunatatesc nu doar functia sistemului cardiovascular ci si mentin nivelul corespunzator de colesterol. Colesterolul sanatos are un rol important in consolidarea starii generale de sanatate.

2. Previne bolile de inima - Atacul de cord apare deseori atunci cand placile de aterom blocheaza arterele, impiedicand circulatia sangelui la nivelul altor organe. Placa de aterom interfera inclusiv cu functionarea adecvata a creierului si poate provoca accident vascular cerebral. Omega-7 previne acumularea de placa bacteriana in sange, prevenind astfel riscul de accident vascular si de cord.

3. Imbunatateste functia creierului
- Femeile insarcinate sunt incurajate sa consume acizi grasi esentiali pentru a asigura functionarea sanatoasa a creierului la copiii pe care ii vor naste. Uleiurile esentiale stimuleaza memoria, abilitatile de rationament si coeficientul de inteligenta.

4. Calmeaza durerea si inflamatia - Acizii grasi omega-7 pot fi de ajutor in cazul durerilor cronice si al inflamatiilor. Acestia consolideaza sistemul nervos, articulatiile si sunt eficienti pentrut ameliorarea simptomelor unor boli, cum ar fi artrita.

5. Reduce depresia - Omega-7 poate fi utilizat pentru a trata tulburarile emotionale frecvent intalnite. Studii recente indica faptul ca un consum regulat de suplimente de omega-7 poate atenua cu succes anxietatea, psihoza si depresia.

6. Scade sansele dezvoltarii anumitor tipuri de cancer
- S-a dovedit ca acizii grasi omega-7 previn dezvoltarea chisturilor canceroase, distrug celulele maligne si promoveaza o multiplicare celulara sanatoasa. Consumul regulat de acizi grasi esentiali poate reduce riscul de cancer de colon sau de cancer mamar.

7. Beneficii atat pentru organism cat si pentru piele
- Uleiul de Macadmia este utilizat in compozitia produselor cosmetice pentru reintinerirea pielii. Acesta incetinesc procesul prin care fibroblastele utilizeaza acidul arahidonic - celule ale pielii care produc colagenul, cel care mentine elasticitatea si flexibiliatea pielii.

Cu cat fibroblastele utilizeaza mai putin acid arahidonic, se elibereaza mai putini hormoni care cauzeaza iritatia, roseata si uscarea pielii. Nu exista nici un dezavantaj major asociat cu utilizarea omega-7, daca acesta este consumat conform recomandarilor medicului.

Totusi, supradozajul poate duce la sangerari interne sau accident vascular cerebral. Din acest motiv este intotdeauna recomandabil sa se consulte medicul sau un specialist in nutritie inainte de a incepe sa se utilizeze suplimente sau uleiuri esentiale de omega-7.


Citeste si despre:

Acizii grasi omega 3 De ce sunt necesari acizii grasi esentiali omega-3 5 beneficii aduse sanatatii de acizii grasi Omega-3 si Omega-6: de ce sunt importanti? Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Top suplimente naturale ca sa stralucesti vara aceasta Omega 3 Cresterea aportului de Omega 3 Cele mai bune surse de Omega-3 De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta Beneficiile asupra imunitatii ale acizilor Omega 3 din uleiul de peste