Supa sofisticata de ciuperci

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele care au tulburari de deglutitie sau au suferit interventii chirurgicale in sfera buco-maxilo-faciala pot intampina dificultati majore de hranire.

In acest caz, recomandate sunt preparatele moi, cat mai lichide, care sa faciliteze procesul masticatiei cat se poate de mult.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Topiti untul intr-o tigaie adanca din teflon si adaugati ceapa, lasand-o sa se inmoaie cateva minute (pana devine transparenta, nu maronie).
  2. Adaugati usturoiul si ciupercile, amestecand constant 2-3 minute.
  3. Separat, combinati faina cu vinul si turnati peste supa de legume.
  4. Luati tigaia de pe foc si incorporati incet amestecul cu faina in cel cu ciuperci, apoi puneti tigaia pe foc si lasati totul la fiert, asezonand preparatul cu sare si piper.
  5. Dupa 20 de minute, turnati supa in blender si procesati, pana la omogenizare.
  6. Garnisiti cu patrunjelul proaspat.

Citeste si despre:

Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Dieta pentru persoanele cu ficat gras 5 supe care ne ajuta sa slabim Intoxicatia cu ciuperci Ciuperca piciorului - generalitati Dieta cu supa de varza Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 Beneficiile pentru sanatate ale ciupercilor Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Ciupercile medicinale Ciuperca piciorului: 5 reguli pentru a evita infectia Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Scapa definitiv de ciuperca unghiei Scapa de ciuperca piciorului cu remedii la indemana
Cere sfatul medicului ×