Supa sofisticata de ciuperci

Actualizat: 17 Octombrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Persoanele care au tulburari de deglutitie sau au suferit interventii chirurgicale in sfera buco-maxilo-faciala pot intampina dificultati majore de hranire.

In acest caz, recomandate sunt preparatele moi, cat mai lichide, care sa faciliteze procesul masticatiei cat se poate de mult.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Topiti untul intr-o tigaie adanca din teflon si adaugati ceapa, lasand-o sa se inmoaie cateva minute (pana devine transparenta, nu maronie).
  2. Adaugati usturoiul si ciupercile, amestecand constant 2-3 minute.
  3. Separat, combinati faina cu vinul si turnati peste supa de legume.
  4. Luati tigaia de pe foc si incorporati incet amestecul cu faina in cel cu ciuperci, apoi puneti tigaia pe foc si lasati totul la fiert, asezonand preparatul cu sare si piper.
  5. Dupa 20 de minute, turnati supa in blender si procesati, pana la omogenizare.
  6. Garnisiti cu patrunjelul proaspat.

Citeste si despre:

Supa crema de ciuperci Supa rece de ananas Toast cu ciuperci Pui frantuzesc cu sos de ciuperci Risotto cu ciuperci si cimbru Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism Salata aromata de ciuperci Jucator principal in digitalizarea sanatatii din Romania lanseaza noi functionalitati pentru un management medical complet Care este rolul ficatului in organism si ce afectiuni pot indica durerile Supa de varza Supa minestrone Intoxicatia cu ciuperci Ciuperci umplute cu legume Supa simpla de morcovi Dieta cu supa de varza Pui cu ciuperci si sos alb