Supa de urzici cu usturoi

Actualizat: 08 Ianuarie 2015
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Urzica este un aliment bogat in fier, de aceea se recomanda consumul ei in dieta pentru tratarea anemiei.

O supa de urzici asezonata cu usturoi pentru mai multa savoare aduce si alte beneficii organismului, de la cresterea nivelului de energie, pana la facilitarea digestiei.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Topiti untul intr-o oala mare si sotati prazul si usturoiul verde timp de 5-6 minute, pana se inmoaie.
  2. Adaugati cartofii, supa de legume si sarea, apoi lasati supa sa dea in clocot.
  3. Reduceti focul la minimum si acoperiti oala cu un capac.
  4. Intre timp, curatati frunzele de urzica sau decongelati-le (dupa caz) si opariti-le intr-o oala separata, timp de maximum doua minute.
  5. Scurgeti bine apa si introduceti imediat urzica intr-un bol cu apa si gheata timp de 30 de secunde (in acest fel, isi vor mentine culoarea vie).
  6. Scurgeti-le din nou si transferati-le in oala mare, alaturi de celelalte ingrediente.
  7. Dupa 2-3 minute, luati oala de pe foc si pasati supa cu un blender, pana obtineti o consistenta cremoasa.
  8. Asezonati preparatul cu sare si piper.
  9. Serviti supa impreuna cu iaurtul.

Citeste si despre:

Supa de mazare Sos de spanac cu iaurt si usturoi Cartofi dulci cu usturoi Dieta cu supa de varza - beneficii si riscuri Supa de linte cu tofu Dieta cu supa de varza Piure de cartofi cu usturoi Sensibilitatea la lumina puternica – cand soarele devine prea intens si ce putem face Scapa de matreata si dermatita seboreica – Descopera solutia testata pe toate tipurile de par! Supa minestrone Supa de varza Supa toscana de fasole alba Beneficii uimitoare ale urzicilor pentru sanatate Supa de linte Supa din carne de vita cu spanac Supa rece de ananas