Minestrone
Actualizat: 16 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Acest fel de mancare italienesc este preparat de regula cu sunca de porc.
Reteta adaptata pentru regimul permis in pancreatita inlocuieste acest ingredient cu alt tip de sunca slaba, de pui sau de curcan.
Ingrediente
- 100 grame paste integrale
- 1 lingurita de usturoi pisat
- 2 cepe mici, tocate marunt
- 50 grame sunca slaba (pui sau curcan)
- 220 grame fasole rosie la conserva
- 1 jumatate de varza mica
- 100 grame spanac
- 3 cartofi medii, curatati si taiati cuburi
- 2 morcovi, taiati cuburi
- 100 g mazare (congelata sau proaspata)
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 2 litri supa de pui (strecurata)
- 2 lingurite de parmezan ras
- 1 felie de branza degresata rasa
Mod de preparare
- Puneti o oala cu apa pe foc (aproximativ o ceasca) si, dupa ce da in clocot, adaugati usturoiul, ceapa si sunca.
- Lasati ingredientele la sotat aproximativ 2 minute, apoi turnati peste restul ingredientelor, cu exceptia pastelor si a cuburilor de branza.
- Lasati totul la fiert timp de 30-40 de minute, apoi adaugati pastele.
- Separat, amestecati cele doua tipuri de branza.
- Dupa ce supa este gata, impartiti-o in boluri si presarati deasupra mixul de branzeturi.
- Serviti preparatul imediat.