Mierea ar putea fi folosita la tratarea sinuzitei cronice - studiu

Publicat: 30 Septembrie 2008

Mierea este eficienta impotriva sinuzitei cronice si ar putea fi folosita in tratamentul pentru aceasta afectiune, potrivit unui studiu al cercetatorilor de la Universitatea Ottawa, publicat de presa americana de specialitate.

Potrivit cercetatorilor canadieni, compusii din miere care lupta in mod natural contra germenilor ataca si bacteriile care cauzeaza sinuzita, distrugandu-le. Cercetatorii au facut studiul pentru a isi da seama cum actioneaza mierea asupra biofilmelor responsabile pentru numeroase infectii cronice. Anumite bacterii, precum stafilococul auriu (Staphylococcus aureus) sau bacilul piocianic (Pseudomonas aeruginosa) se izoleaza de substantele anti-microbiene ascunzandu-se in biofilme, care nu pot fi penetrate nici de cel mai puternic anti-microbian.

Echipa de cercetatori a aplicat miere pe biofilmele care cauzeaza sinuzita. Concluzia - mierea ucide acest tip de bacterii, fiind mai eficienta decat antibioticele folosite, in mod normal, pentru tratarea sinuzitei.

Cercetari mai vechi au demonstrat ca mierea este mai eficienta in tratarea tusei la copii decat medicamentele administrate acestora in mod obisnuit.


Citeste si despre:

Gestionarea efectelor sinuzitei cronice Proprietati surprinzatoare ale mierii de albine asupra sanatatii Metronidazolul si sarcina Tetraciclina si sarcina Sarcina si ciprofloxacinul Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Postbioticele – O noua solutie pentru sanatatea intestinului Mentine-ti sistemul nervos sanatos cu solutii naturale! Angioplastia coronariana Informatii importante despre celulele stem in ingrijirea pielii Dermabraziunea - generalitati Venele varicoase (Scleroterapia) Exercitii Kegel, ale planseului pelvin