Romanii, un popor dezinhibat cand vine vorba de sanatatea sexuala!

Actualizat: 09 Iulie 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Peste 400 de romani au accesat serviciile campaniei “Sanatate in miscare” organizata de AMSR si sustinuta de Eli Lilly. Barbatii au trecut pragul unitatii medicale mobile pentru a-si discuta problemele de sexualitate cu medicii specialisti, in timp ce femeile au optat pentru masurarea tensiunii arteriale.

Dupa aproximativ o saptamana petrecuta in 4 dintre cele mai mari orase ale tarii: Timisoara, Cluj, Brasov si Bucuresti, unitatea medicala mobila „Sanatate in miscare” a parasit tara continuandu-si circuitul european in Spania. Printre cei mai indrazneti vizitatori ai caravanei au fost cuplurile, care au profitat de oportunitatea unei discutii cu medicii specialisti in probleme sexuale. Nici batranii nu au stat departe, deopotriva barbati si femei au intrat in cabinetele unitatii mobile pentru a-si masura tensiunea sau pentru a consulta medicul.

Brasovenii, cel mai dezinhibat public!

Peste 150 de brasoveni au apelat la serviciile caravanei, un numar record la nivel paneuropean. In Cluj, Timisoara si Bucuresti, media vizitatorilor a fost de 100 de persoane.
Organizatorii au fost surprinsi de disponibilitatea si interesul manifestat de romanii care, desi aflati la prima interactiune cu programul au fost foarte deschisi.

Despre caravana „Sanatate in miscare”


Campania „Sanatate in miscare” a fost initiata cu trei ani in urma, in Portugalia, capatand dimensiuni paneuropene in anul 2008. Incepand de anul acesta si Romania face parte din circuit.

Mecanismul campaniei este unul interactiv, iar misiunea asumata este una educativa. Preocuparea pentru sanatate este foarte importanta. Disfunctia erectila poate fi asociata cu alte maladii (afectiuni cardiace, hipertensiune, dislipidemia, dibet).

O unitate medicala mobila vine in intampinarea publicului european cu informatii si consultanta de specialitate in tratarea si prevenirea celei mai raspandite afectiuni sexuale: disfunctia erectila.


Citeste si despre:

Marcam pentru prima data si in Romania Ziua Mondiala a Epilepsiei - Purple Day Piata farmaceutica din Romania in continua evolutie Exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moasa si a profesiei de asistent medical, precum si organizarea si functionarea Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania 'Sa protejam impreuna copilaria', o campanie a Societatii Romane de Pediatrie pentru parinti mai informati si copii mai sanatosi Vaccinul anti-HPV si cum poate salva el viata viitorilor adulti din Romania Parteneriat Italia - Romania la eHealth 2015 Prof. univ. dr. Florin Mihaltan: “42.000 de romani isi pierd viata ca urmare a bolilor asociate cu fumatul!” Excelenta in medicina prin sistemul medical privat Tulburarile cognitive pot fi diagnosticate si tratate din timp in primul oras medical din Romania Ce este mierea albastra? Afla misterul acesteia de la un cercetator roman cu experienta Bolile cardiovasculare, responsabile de 60% din decesele din Romania. Medicii MedLife explica ce investigatii sunt recomandate pentru sanatatea inimii De ce romanii nu cer ajutor de la psiholog? E timpul sa ii ascultam pe parinti! – Studiu al GSK Romania despre impactul otitei medii asupra copiilor, precum si efectele asupra parintilor Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Un milion de romani au astm. Afla daca esti printre ei! Masurile de prevenire a raspandirii maladiei SIDA in Romania si de protectie a persoanelor infectate cu HIV sau bolnave de SIDA