De ce fac oamenii sex?

Actualizat: 04 August 2009
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Studiu


Dragoste, senzualitate, razbunare - lista motivelor cercetate este nelimitata.
De ce fac persoanele sex? Un nou studiu a adunat 237 de motive pentru care oamenii fac sex. Motivele sunt de la cele mai sublime pana la cele mai scandaloase. Unele motive vin din suflet, altele din alte regiuni anatomice.
Principalul motiv pentru care oamenii fac sex este “am fost atras de acea persoana”, potrivit studiului, care a aparut in editia din august a “Arhivelor Comportamentului Sexual”.
Studiul a fost efectuat de catre Cindy Meston, doctor-fizician in departamentul de psihologie al Universitatii din Texas.
Studiul a fost efectuat pe 203 barbati si 241 de femei cu varste cuprinse intre 17 si 52 de ani, din Texas, fiind chestionati asupra motivelor pentru care au facut sex. Acele femei si barbati urmau cursuri de psihologie sau participau la alte studii al Laboratorului de Psihofiziologie Sexuala al Universitatii din Texas.
Participantii au venit cu un total de 715 motive pentru care faceau sex. Cercetatorii au eliminat cele care se repetau, constituind astfel o lista formata din 237 de motive pentru sex.
Cele 237 de motive au fost prezentate unui numar de 1549 de studenti la psihologie, care au fost intrebati daca, vreodata, au facut sex pentru fiecare dintre aceste motive.

9 motive de baza pentru care oamenii fac sex

Cercetatorii au identificat noua subiecte largi care caracterizeaza motivele de baza ale studentilor pentru care fac sex:
1. atractia fata de persoana respectiva
2. experimentarea placerii fizice
3. exprimarea iubirii
4. a face sex pentru a satisface dorintele celuilalt
5. a face sex pentru a escalada profunzimea relatiei
6. din curiozitate sau din dorinta de a experimenta lucruri noi
7. pentru o ocazie speciala
8. din intamplare
9. sex ce se intampla datorita unor circumstante ce nu pot fi controlate.

Studiul a mai evidentiat si 10 motive mai putin citate de catre studenti ca motive pentru sex. Aceste motive includeau dorinta de a face rau celeilalte persoane (partenerului, rivalului sau unei persoane necunoscute), pentru obtinerea unui beneficiu (un loc de munca, droguri sau cadouri), pentru imbunatatirea statutului social, sexul ca si mijloc terapeutic (de exemplu pentru ameliorarea unei dureri de cap), a face sex din plictiseala sau din placere.

10 motive pentru care femeile fac sex

Cercetatorii au stabilit principalele motive pentru care femeile si barbatii fac sex. Opt dintre cele 10 motive au fost impartasite de catre barbati si femei
1. am fost atras de catre persoana respectiva
2. doream sa experimentez placerea fizica
3. este placut
4. doream sa imi exprim afectiunea fata de persoana iubita
5. doream sa-mi exprim dragostea fata de cealalta persoana
6. eram foarte tensionat(a) si vroiam sa ma eliberez
7. eram suparat
8. este distractiv
9. mi-am dat seama ca sunt indragostit
10. “m-a luat valul”.

10 motive pentru care barbatii fac sex

Studiul respectiv a evidentiat ca motivele pentru care barbatii fac sex sunt asemanatoare cu ale femeilor. Iata cele 10 motive pentru care barbatii fac sex:
1. am fost atras de cealalta persoana
2. este placut
3. doream sa experimentez placere
4. este distractiv
5. doream sa-mi exprim afectiunea fata de cealalta persoana
6. eram excitat sexual si doream sa ma eliberez
7. eram furios
8. doream sa-mi exprim dragostea fata de cealalta persoana
9. doream sa ating un orgasm
10. am vrut sa-mi satisfac partenerul.


Citeste si despre:

Creierul - diferente intre sexe Fumul de tigara si fumatul: mituri Activitatea sexuala si supraponderabilitatea Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania Orientarea sexuala: intrebari si raspunsuri Diferentele dintre manifestarile ADHD la baieti si fete Fumatul si sistemul digestiv Redefinirea standardelor in sanatate si nutritie Aronia si sanatatea cardiovasculara: un remediu pentru hipertensiune Dependenta de sex Steroizii anabolizanti Picioarele: 18 indicii despre sanatate Aveti probleme in a atinge orgasmul? - Un ghid pentru femei Topul alimentelor afrodisiace Turul piramidei nutritionale 11 mituri despre HPV sau Virusul Papiloma Uman