Contactele sexuale pasionale actioneaza ca un analgezic puternic

Publicat: 19 Octombrie 2010

Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetatori de la Stanford Univesity, California, sentimentele intense din timpul contactului sexual actioneaza ca un analgezic puternic. Contactul sexual intens are un puternic efect vindecator, deoarece sunt activate zonele creierului responsabile cu motivatia si recompensa.

Profesorul Sean Mackey, de la Stanford Univesity, a declarat: "Cand oamenii traiesc dragostea intens, mai ales in primele etape ale ei, dezvolta modificari semnificative ale starii de spirit care are un impact relevant asupra durerii pe care o manifesta."

Totodata, prin acest studiu s-a demostrat ca durerea este ameliorata si atunci cand pacientii vizualizeaza fotografii cu persoanele iubite. Echipa de cercetatori a declarat ca imaginile au provocat un raspuns emotional care a activat productia de dopamina din zonele creierului asociate cu motivatia sau recompensa.

"Suntem inca in faza de inceput a cercetarilor privind aceste structuri de motivatie ale creierului si modul in care acesta amelioreaza durerea. Sistemele sunt printre cele mai profunde si importante, implicand actiunea dopaminei - un neurotransmitator primar care influenteaza starea de spirit, recompensa si motivatia."


Citeste si despre:

Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual) Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia) 4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual Tulburarea hipoactiva a dorintei sexuale Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Melanomul - tumora agresiva care, depistata la timp, poate fi invinsa! Top remedii naturale pentru guta. Fara guta, viata e placuta! Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) 6 mituri care va pot sabota viata sexuala Cum pot fi prevenite bolile cu transmitere sexuala Infertilitatea