Contactele sexuale pasionale actioneaza ca un analgezic puternic

Actualizat: 19 Octombrie 2010
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Potrivit unui studiu realizat de echipa de cercetatori de la Stanford Univesity, California, sentimentele intense din timpul contactului sexual actioneaza ca un analgezic puternic. Contactul sexual intens are un puternic efect vindecator, deoarece sunt activate zonele creierului responsabile cu motivatia si recompensa.

Profesorul Sean Mackey, de la Stanford Univesity, a declarat: "Cand oamenii traiesc dragostea intens, mai ales in primele etape ale ei, dezvolta modificari semnificative ale starii de spirit care are un impact relevant asupra durerii pe care o manifesta."

Totodata, prin acest studiu s-a demostrat ca durerea este ameliorata si atunci cand pacientii vizualizeaza fotografii cu persoanele iubite. Echipa de cercetatori a declarat ca imaginile au provocat un raspuns emotional care a activat productia de dopamina din zonele creierului asociate cu motivatia sau recompensa.

"Suntem inca in faza de inceput a cercetarilor privind aceste structuri de motivatie ale creierului si modul in care acesta amelioreaza durerea. Sistemele sunt printre cele mai profunde si importante, implicand actiunea dopaminei - un neurotransmitator primar care influenteaza starea de spirit, recompensa si motivatia."


Citeste si despre:

Dispareunia si sangerarile din timpul contactului sexual Disfunctiile sexuale la femei (disfunctii ale libidoului, ale excitarii si orgasmului, dureri la contact sexual) Durerea ce apare in timpul contactului sexual (dispareunia) 4 intrebari pe care sa le puneti partenerului sexual Tulburarea hipoactiva a dorintei sexuale Depistarea si prevenirea bolilor cu transmitere sexuala Boli cu transmitere sexuala (sifilisul, gonoreea, chlamydia, scabia, SIDA) De ce merg romanii la stomatolog? Pentru un zambet ca la Hollywood Probioticele. De la disbioza la eubioza si imunitate optima. 6 mituri care va pot sabota viata sexuala Cum pot fi prevenite bolile cu transmitere sexuala Cele mai des intalnite boli cu transmitere sexuala Infertilitatea Totul despre impotenta Cancerul cervical - stadializare si tratament Tulburari de erectie