Schimbarile fizice din creier, asociate cu pierderea memoriei

Actualizat: 19 Iunie 2021

fzic,creieri,memorieOamenii de stiinta americani au creat in premiera imagini ale schimbarilor cerebrale aflate in conexiune directa cu memoria, confirmand astfel studiile care asociaza pierderea memoriei cu tulburarile cognitive.
Cercetatorii din cadrul Universitatii California Irvine au precizat ca imaginile captate reprezinta marimea si forma sinapselor modificate de un efect psihologic cunoscut sub numele de “potentare de lunga durata”, care codifica formele cotidiene ale memoriei.
”Acum, calea catre realizarea unei harti a locurilor in care creierul stocheaza memoria este deschisa. Observarea modificarilor fizice in sinapse, legate de memorie, ne va ajuta in sfarsit sa testam daca efectele retardarii, imbatranirii si a diverselor tulburari cognitive implica un defect specific si de lunga durata in legaturile dintre neuronii corticali”, a declarat Gary Lynch, profesor de psihiatrie si comportament uman.


Citeste si despre:

Importanta activitatilor fizice pentru organism Boala Creutzfeldt-Jakob - afectiune degenerativa a creierului Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina Comportamentele asociate sindromului de stres post-traumatic complex 5 semne surprinzatoare ale dementei Ai mai multa grija de pielea ta din interior Terapii naturale din plante pentru „sanatate curata” Probleme cu acneea? Solutiile naturale sunt cele recomandate Dementa vasculara Tulburarea bipolara Parkinson Cancerul mamar, metastatic sau recidivant Alzheimer