Schimbarile fizice din creier, asociate cu pierderea memoriei

Publicat: 12 Iulie 2007
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

fzic,creieri,memorieOamenii de stiinta americani au creat in premiera imagini ale schimbarilor cerebrale aflate in conexiune directa cu memoria, confirmand astfel studiile care asociaza pierderea memoriei cu tulburarile cognitive.
Cercetatorii din cadrul Universitatii California Irvine au precizat ca imaginile captate reprezinta marimea si forma sinapselor modificate de un efect psihologic cunoscut sub numele de “potentare de lunga durata”, care codifica formele cotidiene ale memoriei.
”Acum, calea catre realizarea unei harti a locurilor in care creierul stocheaza memoria este deschisa. Observarea modificarilor fizice in sinapse, legate de memorie, ne va ajuta in sfarsit sa testam daca efectele retardarii, imbatranirii si a diverselor tulburari cognitive implica un defect specific si de lunga durata in legaturile dintre neuronii corticali”, a declarat Gary Lynch, profesor de psihiatrie si comportament uman.


Citeste si despre:

Influenta schimbarilor hormonale asupra creierului femeilor Regimul de viata si dezvoltarea fizica intre 6 si 10 ani Importanta activitatilor fizice pentru organism Psihoza din tulburarea bipolara Boala Creutzfeldt-Jakob - afectiune degenerativa a creierului Adevarul despre schimbarile de dispozitie Cum sa faceti fata schimbarii de fus orar Cei mai importanti medici din Romania in imagistica sanului prezenti la Bucuresti cu ultimele noutati in domeniu Colicile la sugari: sfaturi practice pentru parinti 9 cauze ale schimbarilor bruste de dispozitie Hipoxia cerebrala sau privarea de oxigen a creierului Cum ne afecteaza schimbarile bruste de temperatura? Ce schimbari apar odata cu inaintarea in varsta? Dr. Simona Carniciu, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice: Creierul copiilor nu percepe diferenta intre alimentele benefice sau nu! Greselile parintilor moderni Mituri si adevaruri despre pierderea memoriei Pierderea memoriei - cand ar trebui sa ne ingrijoram?