Cercetatorii americani de la Spitalul "Muntele Sinai" din New York au realizat un experiment medical revolutionar si au reusit, in premiera, sa trateze pacienti de scleroza multipla cu ajutorul terapiei cu celule stem recoltate din placenta.
Scleroza multipla este o boala neurologica extrem de grava, considerata incurabila, care afecteaza sever calitatea vietii pacientilor.
Cercetatorii americani au inregistrat recent o descoperire fara precedent in medicina: celulele stem din placenta umana reprezinta tratamentul pentru vindecarea acestei afectiuni neurologice.
Savantii au descoperit tratamentul in urma unui experiment efectuat pe 16 pacienti cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani diagnosticati cu scleroza multipla.
Acestia au fost impartiti in trei grupuri: primul a primit doze mari de celule stem placentare numite PDA-001, al doilea - o doza mai mica, iar ultimului i-a fost dat un placebo.
Dupa sase luni de la administrarea tratamentului cu celule stem, medicii au observat ca grupurile de pacienti are primisera doze mari si mici de celule stem inregistrasera fie o stabilizare a bolii, fie o usoara ameliorare a acesteia. Celuele stem din grupul PDA-001 au capacitatea de "repara" celulele deteriorate din creier si maduva spinarii.