Anticonceptionalele cresc cu pana la 50% riscul de scleroza multipla la femei

Actualizat: 03 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Anticonceptionalele cresc riscul de scleroza multipla in randul femeilor, este cea mai recenta descoperire a cercetatorilor americani, desi alte studii evidentiau faptul ca acestea ar scadea cu aproape 40% riscul acestei boli neurologice grave, pentru care nu exista tratament.

Scleroza multipla este o afectiune neurologica grava, caracterizata prin distrugerea tecii protectoare din jurul fibrelor nervoase ale sistemului nervos central (mielinei), pentru care inca nu s-a inventat un tratament.

Oamenii de stiinta au prezentat studiul in cadrul conferintei anuale a Academiei Americane de Neurologie din Philadelphia. Acestia au prezentat rezultatele cercetarilor pe care le-au facut privind modul in care au luat anticonceptionale 305 femei cu diagnosticate cu scleroza multipla si a 3050 femei sanatoase si cum le-a influentat aceste pilule sanatatea.

Femeile care luasera anticonceptionale ralizate printr-o combinatie de doi hormoni prezentau un risc cu 35-50% mai mare de a dezvolta scleroza multipla, in functie de perioada de timp in care le administrasera.

Oamenii de stiinta americani trag, astfel, un semnal de alarma si avertizeaza ca folosirea anticonceptionalelor si a altor metode contraceptive hormonale ar putea creste incidenta de scleroza multipla printre femei.


Citeste si despre:

Prevenirea infectiilor de tract urinar Scleroza multipla la copii Poti face cancer dupa histerectomie? Scleroza multipla Prevenirea prin metode naturale a cancerului la san Vitamina D - cand este utila si ce efecte produce deficitul ei in corpul uman Incontinenta, o afectiune frecventa a varstei inaintate Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei Rolul pe care il are soarele in sanatatea organismului Beneficiile vitaminei D Anticonceptionalele orale si riscul aparitiei cancerului Pubertatea precoce, un factor de risc ascuns al cancerului mamar si ovarian Hepatita virala C (etiologie, simptome, factori de risc, mod de transmitere si algoritm de tratament) Riscul de pneumonie in sarcina Cancerul mamar - metode de screening si factori de risc