Tratamentele cu antidepresive in timpul sarcinii ar putea afecta dezvoltarea fatului

Publicat: 05 Iulie 2013

Antidepresivele de tip SSRI sunt un factor de risc pentru anomaliile cardiace ale fatului, sustine expertul britanic Stephen Pilling, consultant al Institutului National de Sanatate si Excelenta in Ingrijire.

In timp ce producatorii antidepresivelor SSRI sustin ca acestea nu au niciun efect negativ cand sunt luate in timpul sarcinii, medicul britanic crede ca ar trebui evitate in primul trimestru de catre femeile cu depresie usoara sau moderata.

Antidepresivele de tip SSRI includ substante ca fluoxetina (Prozac), sertralina (Zoloft) si citalopram (Celexa). Specialistul britanic citat de BBC News sustine ca riscurile antidepresivelor pot fi chiar mai mare decat cele cauzate de consumul de alcool si tutun.

Profesorul Stephen Pilling a explicat ca riscul unor malformatii cardiace creste la 4 din 100 de nasteri atunci cand mama a luat antidepresive. In mod normal, apare doar la 2 nasteri din 100, deci antidepresivele de tip SSRI il dubleaza.


Email

Citeste si despre:

Semnele autismului in timpul sarcinii Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Picioare sau glezne umflate? Care ar putea fi cauzele? Cum se manifesta sindromul alcoolic fetal? Depresia postpartum (dupa nastere) Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Mentine-ti ficatul sanatos! Tot ce trebuie sa stii despre Berberina Comportamentul sexual deviant Distimia Dementa Depresia - tristetea patologica 10 afectiuni sexuale neobisnuite