S-a descoperit un nou pericol al nasterii prin cezariana

Publicat: 03 Iulie 2014

Nasterea prin cezariana ar putea creste riscul pierderii unei sarcini ulterioare, anunta un grup de cercetatori irlandezi si danezi intr-un studiu publicat pe 1 iulie 2014, in revista PLoS Medicine.

Savantii danezi de la Universitatea Aarhus si cei irlandezi de la Universitatea College Cork au descoperit ca nasterea prin cezariana predispune la o noua complicatie pe care gravidele ar trebui sa o ia in considerare inainte de a face cezariana la cerere: posibilitatea unei sarcini ectopice intr-o incercare ulterioara de a deveni mame.

Savantii au analizat datele a aproximativ 833.000 de femei daneze care au devenit mame pentru prima oara si au descoperit ca cele care au nascut prin cezariana prezentau un risc cu 14% mai mare de moarte fetala intrauterina (nastere a unui fat mort, la o varsta gestationala de peste 20 de saptamani) la urmatoarea sarcina.

De asemenea, femeile care au nascut prin cezariana au prezentat un risc cu 9% de a dezvolta o sarcina ectopica in viitor si de a pierde, astfel, copilul, decat cele care au nascut natural.

Cu toate acestea, savantii au descoperit ca nasterea prin cezariana nu creste riscul de avort spontan, care este caracterizat prin pierderea spontana a copilului, inainte de varsta de 20 de saptamani de sarcina.


Email

Citeste si despre:

Pierderea unei sarcini si moartea neonatala Virusul herpes simplex De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Ce este Bromelaina si care sunt beneficiile acesteia pentru sanatate Preeclampsia si hipertensiunea arteriala in timpul sarcinii Sarcina si bolile cu transmitere sexuala Complicatii si probleme dupa o interventie chirurgicala