Cresterea aportului de fier in sarcina ar putea scadea riscul de autism la copii

Actualizat: 26 Septembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Administrarea suplimentelor cu fier in timpul sarcinii ar putea scadea riscul de autism la copii, este concluzia celui mai recent studiu derulat de cercetatorii americani din cadrul Universitatii California.

Studiul americanilor, publicat recent in American Journal of Epidemiology, a fost realizat cu scopul de a descoperi care este impactul carentelor nutritionale din timpul sarcinii asupra copiilor.

La finalul cercetarii, in care savantii au intervievat mai multe mame din California cu privire la suplimentele pe care le-au luat cand erau gravide, acestia au descoperit ca mamele care aveau copii autisti suferisera de insuficienta de fier in sarcina.

Aceasta descoperire i-a determinat pe cercetatori sa traga concluzia ca suplimentarea aportului de fier in timpul sarcinii este esentiala pentru combaterea riscului de autism la copii.

Desi sustin ca cercetarea trebuie aprofundata pentru a putea trage concluzia ca deficitul de fier la gravide este o cauza a autismului la copii, savantii sfatuiesc femeile insarcinate sa-si monitorizeze cu atentie nivelul de fier din organism si sa se asigure ca acesta este mereu in limite normale.


Citeste si despre:

Influentarea sarcinii prin expunerea accidentala la substante toxice Posibila legatura dintre autism si greutatea mica la nastere Autismul si remediile florale Bach 580 de specialisti au fost formati in tehnici de recuperare a persoanelor cu autism Autismul - Investigatii si testari Autismul EMC - cursuri gratuite de diagnosticare precoce a autismului, pentru medicii de familie, pediatri si psihiatri Program de internship destinat studentilor farmacisti pentru dezvoltarea abilitatilor profesionale, in vederea unei cariere de succes Preventie pentru infarctul miocardic acut. In luna august, la ARES pacientii beneficiaza gratuit de diagnosticul minim invaziv al arterelor inimii, in baza biletului de trimitere Primele semne ale autismului Semnele autismului in timpul sarcinii Ce este si cum se manifesta autismul virtual? Pesticidele pot creste riscul de autism? Sarbatorile de iarna pentru copiii cu autism Cum influenteaza inflamatiile gastrointestinale si microbiomul autismul? Autismul, mai greu de diagnosticat la fete. Care este explicatia?