Anestezia epidurala previne depresia postnatala

Publicat: 24 Iulie 2014

Potrivit unui studiu recent intreprins de oameni de stiinta chinezi, gravidele care aleg sa li se administreze anestezia epidurala in timpul travaliului prezinta un risc mai scazut de a suferi de depresie dupa nastere.

Injectia epidurala este o cea mai populara metoda la care recurg gravidele pentru reducerea durerilor din timpul nasterii, insa beneficiile anesteziei par sa nu se opreasca aici.

Cercetari chineze noi, facute publice de psihiatrul Katherine Wisner de la Universitatea Northwestern din SUA, au dus la concluzia ca femeile care nu recurg la anestezie epidurala prezinta un risc cu 35% mai mare de a intra in depresie dupa nastere decat cele care folosesc aceasta metoda de controlare a durerilor in timpul travaliului.

Studiul chinezilor a descoperit ca gravidele care au apelat la injectie prezentau un risc doar cu 14% mai mare de depresie postpartum.

Savantii explica legatura dintre anestezie epidurala si scaderea riscului de depresie postpartum pe fondul diminuarii durerilor din timpul travaliului.

Psihiatrul a declarat ca o nastere fara dureri este un inceput mai bun in calitate de parinte. Ajuta la conservarea unor resurse pretioase de energie si ofera mamicilor un tonus psihic mai bun in ingrijirea bebelusilor.


Email

Citeste si despre:

Anestezia epidurala Poate un tatic sa aiba depresie postnatala? Cafeaua previne depresia Depresia postpartum - de ce apare si cum poate fi invinsa? Diferenta dintre depresia si psihoza postpartum De ce sa mergi la dentist in pandemie? Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Cand se recomanda testele PCR si testele pentru anticorpi COVID-19. Specialistii MedLife explica Sanatate cu tratamente naturiste - depresia Sarcina, nasterea si perioada postpartum Probleme (intime) de sanatate de la 20 la 50 de ani Sarcina De ce aveti nevoie de mai multe grasimi omega-3 in dieta