Administrarea antidepresivelor in sarcina ar putea provoca ADHD la copii

Publicat: 28 August 2014

Antidepresivele administrate in sarcina ar putea fi un factori de risc pentru aparitia deficitului de atentie (ADHD) la copii, potrivit rezultatelor unui studiu recent efectuat de cercetatorii americani de la Massachusetts General Hospital.

Studiul derulat de americani a avut ca scop initial identificarea unei legaturi intre administrarea de antidepresive in sarcina si riscul de autism la copii.

Insa rezultatele studiului, publicate in revista Molecular Psychiatry, au evidentiat ca expunerea la tratamente cu antidepresive in primul trimestru de sarcina ar putea influenta riscul aparitiei ADHD-ului, nu al autismului, asa cum banuiau savantii.

Expertii raman insa prudenti si marturisesc ca nu au inca toate datele si dovezile stiintifice pe baza carora sa traga o concluzie certa.

Riscul ramane unul mic, dar posibil si probabil, sustine psihiatrul britanic Guy Goodwin.
Este posibil ca asocierea sa fi fost influentata si de faptul ca micutii nascuti din mame cu probleme depresive tind sa fie mai predispusi afectiunilor psihice decat cei care sunt nascuti din mame sanatoase.


Email

Citeste si despre:

Bolile si leziunile pe care le-ar putea provoca utilizarea intensiva a computerului Medicamentele administrate in timpul sarcinii Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata Ce boli pot declansa colorantii alimentari? Utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii Mentine-ti ficatul sanatos! Ce anticorpi apar in urma infectiei cu SARS-CoV-2 si cand se dezvolta? Explicatiile specialistilor MedLife Cistita: cauze, simptome, tratament si preventie Exercitiile fizice dupa sarcina - cand se pot incepe Analize medicale premergatoare sarcinii Masuri pregatitoare sarcinii Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Sarcina