Administrarea antidepresivelor in sarcina ar putea provoca ADHD la copii

Actualizat: 28 August 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Antidepresivele administrate in sarcina ar putea fi un factori de risc pentru aparitia deficitului de atentie (ADHD) la copii, potrivit rezultatelor unui studiu recent efectuat de cercetatorii americani de la Massachusetts General Hospital.

Studiul derulat de americani a avut ca scop initial identificarea unei legaturi intre administrarea de antidepresive in sarcina si riscul de autism la copii.

Insa rezultatele studiului, publicate in revista Molecular Psychiatry, au evidentiat ca expunerea la tratamente cu antidepresive in primul trimestru de sarcina ar putea influenta riscul aparitiei ADHD-ului, nu al autismului, asa cum banuiau savantii.

Expertii raman insa prudenti si marturisesc ca nu au inca toate datele si dovezile stiintifice pe baza carora sa traga o concluzie certa.

Riscul ramane unul mic, dar posibil si probabil, sustine psihiatrul britanic Guy Goodwin.
Este posibil ca asocierea sa fi fost influentata si de faptul ca micutii nascuti din mame cu probleme depresive tind sa fie mai predispusi afectiunilor psihice decat cei care sunt nascuti din mame sanatoase.


Citeste si despre:

Bolile si leziunile pe care le-ar putea provoca utilizarea intensiva a computerului Medicamentele administrate in timpul sarcinii Ce presupune evaluarea ADHD la copii? cu Simion Andreea Madalina, psiholog pediatru Care este diferenta dintre alergia si sensibilitatea la ciocolata Ce boli pot declansa colorantii alimentari? Utilizarea antidepresivelor in timpul sarcinii Tulburarea cu deficit de atentie, hiperactivitate (ADHD) Cum evitam infectiile urinare vara? Vacante sanatoase – unde sa mergi? Exercitiile fizice dupa sarcina - cand se pot incepe Analize medicale premergatoare sarcinii Masuri pregatitoare sarcinii Avortul medicamentos sau intreruperea sarcinii cu medicatie Sarcina Riscul de pneumonie in sarcina Cum iti dai seama ca copilul tau sufera de ADHD?