Dr. Ozana Moraru si Dr. Cristian Moraru, speakeri la congresul international de oftalmologie SICSSO, pe tema transplantului de cornee

Actualizat: 19 Iulie 2023
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Dr. Ozana Moraru si Dr. Cristian Moraru, medici chirurgi oftalmologi la Clinica Oculus Bucuresti, au participat pentru a cincea oara consecutiv ca speakeri-prezentatori ai unor lucrari stiintifice avand ca tema transplantul de cornee la congresul international de oftalmologie SICSSO.

Congresul SICSSO (Societatea Italiana de Cornee si Suprafata Oculara), aflat la a XXI-a editie, a avut loc in Catania, Italia si s-a bucurat de o participare internationala cu medici chirurgi renumiti din SUA, Canada, Marea Britanie, Italia, Spania, Germania, Olanda, Japonia, Brazilia, Peru, Argentina, India, Turcia, Egipt, Maroc etc. Cei doi medici romani prezenti la eveniment au sustinut doua lucrari stiintifice in sectiunea Innovations, avand ca tema operatiile complexe de transplant de cornee lamelar UT-DSAEK asociat cu repozitionare sau schimbare de cristalin artificial efectuate in Clinica Oculus:

Vezi aici prezentarea: https://youtu.be/KdpuLjf4gHc

O a treia lucrare stiintifica realizata de Dr. Ozana Moraru si Dr. Cristian Moraru, tot despre operatiile complexe de transplant de cornee lamelar, a fost selectata in competitia finala a sectiunii Video Contest.

Incepand cu luna iulie se reiau la Clinica Oculus operatiile de transplant de cornee (transplant perforant si transplant lamelar DALK, DSAEK, DMEK), operatii pe care medicii Moraru le efectueaza de aproape 30 de ani, avand o experienta de peste 5000 de cazuri.

Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.


Citeste si despre:

Transplantul de organe: beneficii si riscuri Donarea de organe si tesuturi de la persoane decedate Informatii esentiale despre transplantul de organe Transplantul de cornee Donarea de organe: intre etica si ingrijorare Keratoconus Dureri de cap in sarcina: 4 posibile cauze de care sa tii cont Care sunt optiunile de tratament pentru cancerul la san Keratoconul poate duce la tulburari de vedere? Boala Creutzfeldt-Jakob - afectiune degenerativa a creierului Keratita interstitiala Keratoconul Bolile ochiului Corectie sau doar stagnare in problemele de vedere cu ajutorul ochelarilor Ce este boala Creutzfeldt-Jakob?