Consumul de bere ar putea preveni dementa

Publicat: 04 Februarie 2015

Cercetatorii Universitatii din Lanzhou, China, au descoperit ca un consum moderat de bere poate sa ajute la prevenirea declinului cognitiv odata cu inaintarea in varsta, reducand in special riscul instalarii diverselor forme de dementa.

Savantii chinezi sustin ca un antioxidant regasit in bere, flavonoidul xanthohumol, ar intarzia aparitia declinului cognitiv la varste inaintate. Substanta, preluata din conurile de hamei, este adaugata in bere pentru aromatizarea acesteia (fiind responsabila cu gustul amarui al bauturii).

Flavoinoidul descoperit de cercetatorii chinezi in bere aduce numeroase beneficii organismului, de la prevenirea cancerului, pana la mentinerea functionarii normale a inimii si reducerea nivelului inflamatiilor in corp. Xanthohumolul s-a dovedit performant in neutralizarea oxidarii celulare, prin accelerarea productiei de molecule care protejeaza celulele creierului.

Conurile de hamei, prezente in compozitia berii, sunt utilizate ca remedii pentru numeroase afectiuni in medicina traditionala chineza.


Citeste si despre:

Adevarul despre consumul de bere si abdomenul marit Cum se poate preveni dementa Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina? Cum putem preveni efectele secundare ale epilarii cu ceara Putem preveni diabetul? Ce masuri trebuie luate Dr. Horia Rosianu, aritmolog: Tulburarile de ritm ventriculare, o complicatie la distanta a infarctului miocardic Solutia ta naturala si intensa pentru candidoza! Dr. Ioana Muresan, cardiolog: ”Hipertensiunea poate fi si asimptomatica, fapt care scade complianta pacientilor la tratament Care sunt modalitatile de transmitere a infectiilor la copil si cum le putem preveni? Cum putem preveni deteriorarea parului De ce apare gastrita si cum o putem preveni? Puterea fructelor redata prin suplimentele cu salvestroli Analize medicale pe care trebuie sa le faci anual