Cercetatorii Universitatii din Lanzhou, China, au descoperit ca un consum moderat de bere poate sa ajute la prevenirea declinului cognitiv odata cu inaintarea in varsta, reducand in special riscul instalarii diverselor forme de dementa.
Savantii chinezi sustin ca un antioxidant regasit in bere, flavonoidul xanthohumol, ar intarzia aparitia declinului cognitiv la varste inaintate. Substanta, preluata din conurile de hamei, este adaugata in bere pentru aromatizarea acesteia (fiind responsabila cu gustul amarui al bauturii).
Flavoinoidul descoperit de cercetatorii chinezi in bere aduce numeroase beneficii organismului, de la prevenirea cancerului, pana la mentinerea functionarii normale a inimii si reducerea nivelului inflamatiilor in corp. Xanthohumolul s-a dovedit performant in neutralizarea oxidarii celulare, prin accelerarea productiei de molecule care protejeaza celulele creierului.
Conurile de hamei, prezente in compozitia berii, sunt utilizate ca remedii pentru numeroase afectiuni in medicina traditionala chineza.