Tonifierea musculaturii abdominale

Actualizat: 06 Iulie 2018
Autor: SfatulMedicului

Generalitati


Exercitiile fizice nu va vor creste brusc masa musculara, ci doar va vor tonifia musculatura si va vor transforma intr-o "masina de ars calorii".

Beneficiile exercitiului fizic - de la prevenirea bolilor cardiologie cronice pana la sporirea increderii in fortele proprii - sunt greu de ignorat.

Benenficii

Mentinerea unei pozitii corecte a spatelui este datorata unui tonus muscular corespunzator al spatelui dar si al abdomenului. Muschii spatelui si abdomenului realizeaza o "centura" de rezistenta, care mentine rectitudinea coloanei vertebrale. O musculatura slaba determina pozitii vicioase, anchiloze, durere, fatigabilitate si o scadere accentuata a mobilitatii.

Tonifierea musculaturii abdominale nu ajuta doar la mentinearea unei pozitii normale, ci si la scaderea in greutate, previne osteoporoza si creste mobilitatea generala.

Tipuri de exercitii

Este necesara stabilirea unei pozitii confortabile, in care persoana sta intinsa pe spate, pe o saltea speciala de gimnastica. Genunchii se indoaie (se formeaza un unghi de 45 de grade). Mainile se aseaza la ceafa si se realizeaza apoi ridicarea usoara a toracelui, concomitent cu adductia (miscare de aducere, apropiere de corp a membrului) fiecarui membru inferior (se realizeaza o miscare asemanatoare pedalatului pe bicicleta, insa in pozitie culcata).

Respiratia corespunzatoare este foarte importanta, pentru ca aceasta creste rezistenta la efort, de aceea se realizeaza respiratii profunde (inspir nazal profund, urmat de un expir prelungit). Se realizeaza aproximativ 10-15 ridicari pentru fiecare picior in parte.


Citeste si despre:

8 ponturi realiste pentru tonifierea corpului inainte de sezonul estival Combatarea balonarii prin miscare Antrenamentul de 7 minute, explicat pas cu pas Exercitii pentru abdomen Cum actioneaza stresul? Afla care sunt solutiile naturale antistres Decodifica acum ingredientele produselor de ingrijire a pielii Descopera tratamentul revolutionar de intinerire a fetei, gatului, decolteului si mainilor! Pilates si scaderea in greutate Incontinenta urinara la femei Cum puteti sa ardeti mai multe grasimi? Ghid demonstrativ de exercitii fizice 6 exercitii fizice care va ajuta sa slabiti uniform