S-a dovedit: sportul protejeaza impotriva gripei. Afla in ce conditii!

Actualizat: 21 Martie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Exrcitiile fizice intense previn cu 10% riscul imbolnavirii de gripa, arata un raport medical emis in Marea Britanie, realizat pe baza unui studiu derulat de UK Flursurvey.

Cercetatorii britanici au realizat un studiu pe un esantion format din 4800 de persoane si au descoperit ca realizarea unor exercitii fizice viguroase poate deveni un remediu profilactic contra gripei.

Potrivit acestora, practicarea sportului intens, de 2.5 ori pe saptamana, scade cu 10% riscul imbolnavirii de aceste infectii respiratorii sezoniere. Specialistii sustin ca efectul profilactic nu se mentine si in cazul exercitiilor usoare sau de intensitate moderata.

Exercitiile fizice intense sunt definite de britanici ca activitati care cresc frecventa ritmului cardiac, provoaca transpiratii excesive si respiratii accelerate si dau ca exemple alergarea sau pedalarea pe bicicleta, la viteze mari. Miscarile aerobice produc si ele aceste reactii, insa nu sunt suficient de intense pentru a avea efectul profilactic.

Vaccinul antigripal ramane una dintre cele mai sigure si eficiente metode de prevenire a gripei sezoniere.


Citeste si despre:

Echinaceea: prim remediu naturist impotriva gripei! Remediile homeopatice: un ajutor de nadejde impotriva gripei Ghid pentru tratarea gripei Nutritia pe timpul verii Vaccinul pentru cancerul de piele ar putea deveni realitate Top 10 alimente alcaline, pentru o sanatate de fier 9 condimente si plante cu reale beneficii asupra pielii Implanturi dentare: Sfaturi de la Dr. Buza pentru prevenirea pierderii osoase dupa extractia dentara Ce afectiuni poti detecta prin testarea genetica si cand este bine sa o faci Anghinarea – beneficii si contraindicatii Intrebuintarea cafelei pentru piele, scalp si par Cand trebuie facut vaccinul antigripal? Riscurile si beneficiile vaccinului antigripal Gripa - cum separam mitul de adevar Strategii de prevenire a gripei Gripa: e mai bine sa o previi, nu astepta sa o tratezi!