Efect surprinzator al sportului asupra sanatatii stomacului

Actualizat: 17 Iunie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Sportul sau exercitiile fizice realizate cu regularitate cresc diversitatea florei bacteriene din stomac (bacteriilor bune), ajutand la o digestie mai sanatoasa, dar si la combaterea obezitatii sau a slabirii imunitatii organismului, sustin irlandezii de la University College of Cork.

Studiul cercetatorilor irlandezi a fost publicat recent in British Medical Journal si s-a bazat pe analiza mostrelor de sange si scaun a 86 de persoane, in vederea stabilirii nivelului florei bacteriene din stomac. Dintre acestea, 40 erau jucatori profesionisti de rugby, iar 46 nu faceau niciun fel de miscare fizica, dar erau sanatosi din punct de vedere medical.

In urma analizelor medicale si a datelor furnizate prin completarea unui chestionar de catre fiecare participant la studiu, savantii au descoperit ca sportivii au prezentat o diversitatea mai mare de bacterii bune in flora stomacului decat cei care nu practicau sport deloc. In plus, acestia au prezentat si un profil metabolic mai bun si niveluri mai mici de markeri inflamatori in organism.


Citeste si despre:

Sindromul Down - mongolismul Corpul tau: tot ce nu stii despre el! Medicamentele si efectele lor secundare asupra sistemului digestiv Fumatul si efectele sale asupra longevitatii 5 alimente pe care nu trebuie sa le mananci niciodata inainte sa faci sport Colonul iritabil se poate combate si prin sport Tratamentul cancerului de colon - combaterea efectelor secundare Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente Cosuri cadou elegante, cele mai inspirate alegeri din 2024, pentru medici de top Ghidul sanatatii Anorexia, bulimia si obezitatea - tulburari de alimentatie si greutate Gastrita acuta Factorii care declanseaza pirozisul (arsurile retrosternale) Probleme digestive frecvente de sarbatori. Cauze, trucuri si medicamente utile Tulburarile alimentare la adolescenti Tricloretilena