Salata usoara de curcan si rodii

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

In regimul potrivit pentru afectiunile colecistului, sunt recomandate alimentele dietetice, usor digerabile, precum legumele, fructele, cerealele integrale si carnea slaba (de pui, curcan sau peste). Aceasta salata usoara este inspirata din bucataria Africii de Nord si poate fi consumata in siguranta de pacientii diagnosticati cu boli ale colecistului.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Preincalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
  2. Amestecati jumatate din cantitatea de ierburi aromatice, coaja si zeama de lamaie, apoi marinati fileurile de curcan in acest mix de condimente, cel putin 5 minute.
  3. Intindeti intr-o tava de copt foaie de aluminiu, asezati fileurile marinate, turnati peste vinul sau apa si acoperiti totul cu o alta folie, impachetand bine tava la margini.
  4. Coaceti carnea la cuptor timp de 30 de minute.
  5. Intre timp, preparati salata.
  6. Pregatiti quinoa conform instructiunilor de pe pachet, scurgeti bine boabele si amestecati-le cu restul condimentelor, alaturi de cubuletele de rosii, castraveti si semintele de rodie.
  7. Feliati friptura de curcan si serviti-o frumos asezata peste salata.

Citeste si despre:

Salata asortata cu carne de curcan Ardei umpluti cu branza slaba si curcan Salata de avocado si rosii Salata usoara de dovlecei Beneficiile consumului de carne de curcan Curcan vs. pui: beneficii nutritionale Orez brun cu carne de curcan Tu esti atent la retractiile gingivale? Siguranta pe primul loc: cand seringa, branula si perfuzorul definesc siguranta clinica Carnati de curcan cu ardei gras Salata de varza rosie cu mere Salata usoara cu somon afumat Minune intr-un bol: salata de fructe Salata de ton cu avocado Salata orientala Salata mediteraneana cu fasole si ton