Salata Jambalaya
Actualizat: 15 Ianuarie 2015
Salveaza articol
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate
Aceasta reteta cu nume exotic de salata asortata poate fi consumata in siguranta de persoanele cu insuficienta cardiaca (datorita continutului redus de sodiu), intoleranta la lactoza si sindrom de colon iritabil.
Ingredientele sunt suficiente pentru patru portii.
Ingrediente
- 230 grame de paste integrale (melcisori, spirale sau macaroane)
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 ceapa mare, tocata marunt
- 110 grame sunca de curcan
- 1 cutie rosii decojite la conserva fara sare
- 1 jumatate de lingurita cimbru uscat
- 500 grame creveti decorticati si prefierti
- piper negru, dupa gust
- 1 ardei rosu gras, taiat cuburi
- 2 linguri maioneza degresata
Mod de preparare
- Fierbeti pastele conform indicatiilor de pe pachet, apoi scurgeti-le intr-o sita.
- Separat, incalziti uleiul de masline intr-o oala medie la foc potrivit si sotati ceapa timp de 5 minute, amestecand frecvent.
- Adaugati peste ceapa sunca de curcan taiata fasii, rosiile la conserva, un pahar de apa, chimenul si piperul.
- Lasati sosul sa fiarba circa 20 de minute la foc mediu, amestecand din cand in cand.
- Atunci cand o mare parte din lichid se evapora, adaugati crevetii prefierti.
- Dupa inca 10 minute de fierbere, turnati sosul rezultat peste paste.
- Serviti preparatul cald.