Salata de ton cu legume

Actualizat: 07 Noiembrie 2014
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate

Salata de ton cu legume poate fi consumata in siguranta de persoanele care sufera de diabet de tip II (sau de boala celiaca), intrucat nu influenteaza major nivelul glicemiei in sange. Ardeiul gras si morcovul furnizeaza cantitati importante de betacaroten si vitamina C. Serviti preparatul pe un pat de spanac proaspat, pentru un aport suplimentar de luteina.

Ingrediente

Mod de preparare

  1. Scurgeti sucul din conserva de ton si puneti carnea intr-un bol mediu.
  2. Adaugati morcovul, telina, cubuletele de ardei gras, ceapa verde, maioneza si zeama de lamaie.
  3. Amestecati bine ingredientele cu o spatula, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena (legumele si carnea sa fie bine incorporate in maioneza si sucul de lamaie).
  4. Asezati frunzele de spanac pe farfurie si turnati in centru salata.
  5. Ornati preparatul cu feliile de rosie proaspata.

Citeste si despre:

Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete! Alimentatia sanatoasa Aliatii organismului in sezonul rece: antioxidantii Alimentatie pentru o viata lunga Hipercolesterolemia: Alimente sanatoase pentru inima Alimente pentru o dieta sanatoasa Alimente care va pot imbolnavi Ce inseamna, de fapt, un produs cosmetic NATURAL? Top 5 lucruri esentiale pe care sigur nu le stiai despre Omega-3 4 retete cu peste sanatoase si usor de preparat Cum iti dai seama ca ai lipsa de vitamine, fara sa mergi la medic Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor Detoxifiere naturala de primavara Cum sa preparati un sandwich sanatos Top 15 alimente pentru persoanele cu insuficienta renala Dieta potrivita pacientilor cu alergii de primavara
Cere sfatul medicului ×